PJEVA SARAJEVO I MOSTAR

Muzički krik zaboravljene generacije u čast prijatelja i kolege Nedima Šarića-Šare

Šara je bio boem, umjetnički duh u raljama savremenih pravila egzistencije, poručio je Dino Šaran

L. K. P.

Najistaknutija imena domaće rok muzičke scene

Foto: Promo


Povodom prerane smrti mostarskog muzičara i tekstopisca Nedima Šarića-Šare (51), člana benda "Mo Selection", muzičari Sarajeva i Mostara su njemu u čast snimili obradu njegove pjesme „Evo me“, koja je predstavljena u Sarajevu.

Nedim Šarić pripada ratnoj generaciji muzičara, a svojim djelovanjem je ostavio dubok trag na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni. Bio je i član grupe „Irina &VI“ za koju je uradio album „U rikvercu“, a bio je i osnivač benda „Vas Legas“.Mostarci će ga posebno pamtiti kao osnivača i člana čuvenog „Mo Army benda“, iza kojeg je ostao veliki broj ratnih pjesama i onih posvećenih voljenom Mostaru, a među prvima je stao u odbranu svog grada i BiH od agresije. Učestvovao je i u snimanju pjesme „Stari moj“. 

- Šara je moj drug i saborac, a ova pjesma je simbol naše generacije koja je podnijela ogromnu žrtvu u ratu. Sa jedne strane ogromna sreća i zadovoljstvo što se preživjelo najgore, a sa druge strane hladan tuš i spoznaja da smo ostavljeni kao usamljena tijela u univerzumu koja nemaju ni korijen ni utočište, naveo je Nedžad Merdžanović, pjevač benda "Konvoj".

Najistaknutija imena domaće rok muzičke scene, koja su učestvovala na snimanju pjesme, svojim su okupljanjem odali omaž kroz Šarine stihove, koje su kako i dolikuje, na kraju ispratili  posljednjim aplauzom.

- Šara je bio boem, umjetnički duh u raljama savremenih pravila egzistencije. Jedan od nas. Žao mi je što nije ovdje sa nama i nadam se da je konačno našao mir, emotivno je prokomentarisao Dino Šaran, frontmen benda "Letu štuke" i Šarin prijatelj.

U njegovu čast, pjesmu „Evo me“ izvode Dino Šaran, Almas Smajlović, Nedžad Merdžanović, Adnan Šaran, Enes Zlatar-Bure, Damir Nevesinjac, Hamdija Salihbegović, Muamer Đozo, Jasmina Šuta, Monika Josipović, Tajma Dervišević, Sergio Radoš, Seno Trnovac, Saša Đemranović, Orhan Maslo, Domagoj Zelenika, Mili Tiro, Sead Zaklan, Atila Aksoj, Saša Karabatić i Adin Šarić.

NA VRH

Podijeli članak na