PRAVA SIĆA

Koliko zarađuje YouTube kanal Johnnyja Štulića: Manje nego što biste očekivali

U usporedbi s YouTube zvijezdama nove generacije, Azrina glazba ne zarađuje gotovo ništa

Džoni Štulić. Arhiv

Piše: D. H.

9.11.2022

Džoni Štulić posljednjih nekoliko godina pjesme objavljuje na YouTube kanalu PETROVICPETAR. Štulić je u jednom intervjuu prije nekoliko godina rekao da kanal nije njegovo vlasništvo, ali da tamo objavljuje svoju muziku. Štulić se na tom kanalu putem bilješki i obraća javnosti.

Iako Štulić od kraja osamdesetih živi u Nizozemskoj, njegov YouTube kanal službeno je kanadski. Na sajtu Social Blade postoje i neki zanimljivi podaci o kanalu na kojemu vise svi fanovi Johnnyja Štulića koji njegovu muziku slušaju preko YouTubea i nestrpljivo čekaju ono što objavljuje.

Na Social Bladeu postoje i podaci o zaradi. Sajt navodi da kanal PETROVICPETAR zarađuje od 181 do 2900 dolara mjesečno. Na godišnjem nivou to je od 2200 do 34 hiljade dolara. U usporedbi s YouTube zvijezdama nove generacije, Azrina glazba ne zarađuje gotovo ništa.

Pjevač je u septembru na YouTubeu objavio novi album. Na albumu, kojemu je dao neobično ime Kavern, nalaze se 42 pjesme. Neke od njih su obrade tradicionalnih pjesama, a neke su nove. Štulićev novi album do sada je preslušan 144 hiljade puta.

Neke od pjesama s albuma, poput Nemir moj i Volim te bre, Štulićevi obožavatelji čuli su u filmu Kad Miki kaže da se boji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.