11. MARTA U ZADRU

Koncert legendarnog Čole kao poklon ženama: Svi ih moramo poštovati

Nisam sigurno jedini pjevač koji u superlativima pjeva o ženama, rekao je Čola

Zdravko Čolić. Promo

N. Aj.

27.1.2023

Kad doista velika muzička legenda ovih prostora svojim čarobnim glasom na početku koncerta zapjeva "Dobra vam noć, prijatelji, dobra vam noć, dobro nam došli" svi glasovi publike spajaju se u jedan veliki uigrani zbor koji od početka do kraja prati svog idola. Emocija, nostalgija, uspomene i ljubav samo su neka od obilježja kojima se Zdravko Čolić spaja sa svojom publikom.

A popularni pjevač najavio je još jedan koncertni spektakl. U povodu Dana žena, 11. marta, nastupit će ponovno u Hrvatskoj, u zadarskoj areni, nakon dvostrukog rasprodanog koncerta u Zagrebu.

Tajna njegovog uspjeha nalazi se upravo u publici koja ga vjerno prati već gotovo 50 godina. Oni su njegova neiscrpna cisterna životnog goriva koja ga puni energijom, drži vitalnim i mladim.

- Ne osjećate teret ni godina ni kostiju ni mišića kad su ispred vas hiljade ljudi, stopljeni s vama, u istoj vibraciji. Ne vjerujem da postoji ijedan posao ili poziv u životu koji toliko djeluje kao eliksir mladosti kao što je pjevanje pred publikom - istaknuo je pjevač, miljenik žena svih generacija.

Zdravko Čolić - Avaz
Zdravko Čolić - Avaz
Zdravko Čolić - Avaz
Zdravko Čolić - Avaz
Zdravko Čolić - Avaz
+1

Upravo zato nije mogao propustiti taj poseban datum. Dan žena 8. mart njegov je blagdan koji već četiri desetljeća slavi zajedno s publikom.

- Poštujem žene, poštujem majke, bake, supruge, kćeri... Kako u svojim pjesmama, tako i u životu. Mislim da ih svi moramo poštovati. Nisam sigurno jedini pjevač koji u superlativima pjeva o ženama pa ne mogu reći zašto se mene baš često veže za Dan žena. Pitajte publiku ili medije koji me poistovjećuju s ljubavlju prema ženama, a ja ću se uvijek truditi opravdati to povjerenje - kazao je Čola prilikom najave ovog koncerta.

Zadranke i Zadrani će uz njegove najljepše ljubavne pjesme poput "Ti si mi u krvi", "Produži dalje", "Gori vatra", "Ljubav je samo riječ", "Noć mi te duguje", "Svadbarskim sokakom" i mnogim drugim. Čolićev upečatljiv vokal, nepresušna energija i emocija s publikom garantiraju neponovljiv koncert.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.