OGLASILA SE KAO MAJKA

Šakira uputila molbu paparazima: Poštujte privatnost moje djece

Preklinjem vas da ih ne pratite do izlaza ili ulaza u školu, čekate ih na vratima naše kuće ili ih pratite na njihove vannastavne aktivnosti, navodi

Šakira sa sinovima. Printscreen

H. J. I.

11.4.2023

Šakira (Shakira) se nedavno nakon turbulentnog raskida sa Žežarom Pikeom (Gerard Pique) preselila u Majami sa njihovim sinovima Milanom i Sašom (Sasha).

Pjevačica se sada oglasila na Instagramu gdje je javno zamolila novinare i medije da poštuju privatnost njene djece.

Nemilosrdni progon paparaca

- U ovo vrijeme promjena u mom životu kao javne osobe, razumljivo je da postoji stalna znatiželja medija o meni i mojoj porodici. Međutim, moja djeca, Milan i Saša proživjeli su vrlo tešku godinu, trpeći stalnu opsadu i nemilosrdni progon od strane paparaca i raznih medija u Barceloni. Sada kada započinju novu fazu u svojim životima, snažno molim medije u ime moje djece da poštuju njihovo pravo na privatnost. Preklinjem vas da ih ne pratite do izlaza ili ulaza u školu, čekate ih na vratima naše kuće ili ih pratite na njihove vannastavne i rekreativne aktivnosti, kao što se to događalo svaki dan u Barceloni kako bi dobili što bolje fotografije ili snimke.

Vjerujem da su novinari i fotografi osjetljivi na situaciju u kojoj se nalaze Milan i Saša te da se prema njima mogu ponašati na najhumaniji način, s obzirom da se radi o zdravlju te fizičkom i emocionalnom integritetu dvoje maloljetnika mlađih od 8 i 10 godina koji samo žele moći izaći van i pohađati školu osjećajući se sigurnima i bezbrižnima jer nisu proganjani ili izloženi stalnom nadzoru kamera.

"Ovu molbu upućujem kao majka"

Ovu molbu upućujem ne više kao umjetnica, već kao majka koja želi zaštititi i brinuti se o psihičkoj i emocionalnoj dobrobiti svoje djece kako bi mogla živjeti zdrav i sretan život, kakav svako dijete zaslužuje. Hvala na razumijevanju i podršci - napisala je Šakira na Instagramu. 

Brojni fanovi pružili su joj podršku u komentarima te je posebno pohvalili kako ništa nije tražila za sebe, već za svoju djecu koja se trenutno nalaze u nezavidnoj situaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.