MUZIČKI PAR

Bijonse i Džej Zi kupili najskuplju vilu u Kaliforniji

Pazarili su je za nevjerovatnih 200 miliona dolara

Bijonse i Džej Zi. AP

N. A.

22.5.2023

Pjevačica Bijonse (Beyonce) i njen partner Džej Zi (Jay-Z) kupili su vilu u Malibuu za nevjerovatnih 200 miliona dolara. 

Par je ovom kupovinom srušio dosadašnji rekord kad je riječ o cijeni kuća u Kaliforniji. Naime, "TMZ" piše da je ta kuća najskuplja ikada prodana u Kaliforniji. Prije nje, najskuplja je bila kuća Marka Andresena, koji je svoju vilu u Kaliforniji platio 177 miliona dolara.

200 miliona vrijedna vila izgrađena je od sirovog betona i ima prekrasan pogled na okean. Kompleks je u obliku slova L, a prostrano dvorište ima bazen. Kuću, sagrađenu s visokim betonskim zidovima s mnogo prostora, dizajnirao je japanski arhitekt Tadao Ando, koji također radi na kući Kanje Vesta (Kanye West) u Malibuu.

Nova vila Bijonse i Džej-Zija. Instagram

Ando je dobitnik "Pritzkerove nagrade" i poznat je po svojim jedinstvenim betonskim konstrukcijama u Aziji, Evropi i Sjevernoj Americi. Kuća je izgrađena u vlasništvu Vilijama Bela, slavnog kolekcionara umjetnina. Imanje je kupio za 14.5 miliona dolara 2003. godine. Skoro 15 godina je građena betonska konstrukcija kuće.

Iako je cijena vrtoglavo visoka, par je uspio sniziti. Kuća je prethodno prodavana za 295 miliona dolara. Nikad se nije pojavila na tržištu, ali je prikazana odabranoj grupi kupaca.

Otkako su se Bijonse i Džej Zi vjenčali, 2008. godine, par je uložio u brojne različite nekretnine. Posjedovali su i prodavali kuće na raznim destinacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.