JOŠ NIJE NI SAHRANJENA

Procurile fotografije unuka Tine Tarner: Tvrdilo se da ne postoje da ne bi dobili nasljedstvo

cjelokupna priča oko unuka Tarner obavijena je velom misterije

Tina Tarner. AP Photo/Orlin Wagner, File

N. Aj. / Mondo.rs

1.6.2023

Legendarna pjevačica Tina Tarner (Turner) preminula je nedavno, a, iako još nije ni sahranjena, već se špekulira ko će naslijediti njeno bogatstvo s obzirom da su joj oba biološka sina preminula. 

Spominjala se i snaha, s obzirom da je sada već pokojni sin pjevačice bio prvi u redu za naslijeđe, ali ona je navodno odbila da uzme novac.

Pretpostavlja se da će većinu, ako ne i sve, ostaviti suprugu, sa kojim je u braku 10 godina, a u vezi ukupno 27 godina. Međutim, u isti mah, postavilo se pitanje i da li Tinini unuci dobijaju išta.

Zapravo, cjelokupna priča oko unuka Tarner obavijena je velom misterije. Najprije se govorilo da ne postoje, ali sada su se na mrežama našle fotografije koje potvrđuju ne samo da postoje, već da ih je pjevačica i upoznala, iako se i za to govorilo da se nije dogodilo.

Tina Tarner je bila majka četvero djece - dvoje biološke djece Krega i Ronija s različitim partnerima i dvoje usvojene djece - Ajka Tarnera Džuniora i Majkla Tarnera, koju je Ajk Turner doveo iz njegove prethodne veze.

Međutim, oba njena biološka sina su tragično preminula dok je pjevačica još bila živa.

Šta se znalo o unucima?

Brojni mediji su tvrdili da sinovi Tine Tarner nisu imali djece, ali "Distractify" navodi da je pjevačica zapravo bila baka dvoje unuka. Sama Tina nikada nije govorila na ovu temu, niti su se njeni pokojni sinovi za života pojavljivali u javnosti sa svojom djecom ako su ih imali.

"Distractify", međutim, tvrdi da je njen drugi biološki sin, a prvi sa Ikeom, Ronald Roni Tarner, imao dvoje djece sa svojom suprugom Afidom i petoro unučadi. Sada se smatra da su unuci i praunuci namjerno sklanjani kako bi Tinin muž naslijedio sve, a ne njena djeca, s kojom na kraju i nije bila u toliko dobrim odnosima.

Prava istina

Kćerka Tininog prvog muža, Ajka Tarnera (Ike), rekla je:

- Vrijeme je da se liječi srce... porodica zaista želi i treba da se izliječi, oni su prošli kroz toliko toga i nastavljaju da prolaze kroz toliko toga. Ove dvije elektrane su bile takav entitet - nikada neće biti drugog Ajka i Tine.

"Iskopana" fotografija. Printscreen

Tina je posljednjih nekoliko decenija života provela živeći u Švicarskoj sa svojim drugim mužem, Ervinom Bahom (Erwin Bach), u svojoj vili od 76 miliona dolara. Kraljica roka imala je dvoje biološke djece.

Njen prvi sin Kreg, kojeg je dobila s Rejmondom Hilom - jednim od članova prateće grupe Ajka Tarnera - rođen je kada je Tina imala 18 godina.

Zatim se udala za Ajka, koji je usvojio Krega, a par je potom dočekao i svog sina Ronija. Ona je zauzvrat usvojila Ajka Džuniora i Majkla, čija je mama bila Ajkova prethodna supruga Lorejn Tejlor. Ajkov i Tinin čuveni problematični brak završio se razvodom 1978.

Borba s gubitkom

Tina je jedva poznavala djecu svog sina Ronija - Rakel i Rendija, niti je ikada upoznala Rakeline dječake, Tajsona i Tajriza.

I Rakel i Rendi su se borili i još pokušavaju da se pomire sa gubitkom svog oca, rečeno je za "Page Six". Međutim, za Rakel se kaže da posjeduje prelijep glas, baš kao njena sada pokojna baka.

Dok Kreg i Ajk Džunior nikada nisu imali djecu, Majkl ima kćerku Tifani Tarner-Djuks. Tarner-Djuks ima troje djece: kćerku Marli i sinove Amari i Đijani sa suprugom.

Tifani Tarner sa ćerkom Marli.. Printscreen

Tifani je osnovala neprofitnu organizaciju za borbu protiv zlostavljanja, dizajnerica je nakita i zagovornik je djece sa autizmom.

Ona je također i muzički producent, a ranije ove godine govorila je o svom komplikovanom naslijeđu, rekavši:

- Odrastanje u bolnom djetinjstvu uz čuvenu krvnu lozu nije za slabe. Polomila sam mnoge generacijske kletve tokom svog dosadašnjeg života i nastavljam to da činim dok ovo pišem.

Tifani Tarner sa djecom. Printscreen

Niko od troje Tininih praunučadi preko Majkla nije upoznao svoju prabaku rok zvijezdu, ali svi su muzikalni kao i njihovi slavni rođaci.

Tvana Tarner, koja je razgovarala sa npvinarima "Page Sixa", bila je Ajkova kćerka koju je dobio s devojkom iz srednje škole, rekla je da je porodica ostala u šoku nakon Tinine smrti nakon niza zdravstvenih problema, uključujući bolest bubrega: "Niko se nije čuo s Tinom neko vrijeme, dogodilo se tako iznenada."

Nažalost, Tinina smrt vratila je u prvi plan i njen turbulentni brak s Ajkom. Pominjanje prošlosti bilo je izuzetno teško za porodicu, jer je njena unuka Tifani (40) objavila na društvenim mrežama nakon Tinine smrti:

"Počivaj u slobodi... Ujka Kreg i Roni te čekaju."

Na loše komentare koje je dobijala, Tifani je uzvratila rekavši:

- Ljudi koji znaju samo jednu stranu prodate priče zauvijek će imati jedan način da je vide. Ne tiče me se ono što mislite da znate... Ne znate ni djelić ako niste moja krvna loza.

Amari Tarner (na desnoj strani) praunuk je Tine Tarner. Instagram

Potom je dodala: "Najteže je izaći na kraj s poznatim bakama i djedovima s pričom poput njihove. Iscjeljenje i oproštaj postoje. Ali... nažalost... u ovoj igri to nikada nije priča koja se prodaje ili priča. Ako imate problem s mojom krvnom lozom i prezimenom prestanite da me pratite u stvarnom životu."

U međuvremenu, Ronijevoj kćerki Rakel nije nedostajalo sopstvenih borbi.

Sin Rakel Tarner Tajson. Printscreen

U aprilu 2017. pokrenula je GoFundMe za prikupljanje novca za plaćanje pravnih računa kako bi dobila starateljstvo nad svojim sinom Tajsonom, čiji je otac Karl Oldnetle.

Dva puta je izdejstvovala privremene zabrane prilaska Oldnetlu (45) u Los Anđelesu, jednom 2019. koja je istekla i ponovo 2022.

Rendi Tarner. Printscreen

Porodični izvori rekli su da iako je prošla kroz težak period, Rakel - sada u svojim 30-im "ide bolje" i da je naslijedila prelijep glas svoje bake.

Bliska je i sa svojim 36-godišnjim bratom Rendijem, koji također živi u Los Anđelesu. Tvana je rekla: "Bilo je veoma teško, i zato je porodici potrebno vrijeme da tuguje i bude zajedno."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.