USKORO TURNEJA DOGSTARA

Dok traje štrajk u Holivudu: Kijanu Rivs okupio stari bend

Godine 2002. grupa je prestala s radom jer je Rivs počeo stvarati ime u Holivudu

Kijanu Rivs na festivalu "BottleRock Napa Valley". Amy Harris/Invision/AP

N. Aj.

20.7.2023

Jedna od zvijezda koja ne posustaje usred štrajka glumaca je Kijanu Rivs (Keanu Reeves), koji se nedavno vratio svojoj rok karijeri kao basist grupe "Dogstar".

Davne 1991. Rivs je osnovao grupu "Dogstar" s Robertom Malhausom (Mailhouse), kojeg je upoznao u trgovini i zbližio se s njim zbog hokeja, dok su se Bret Domros (Domrose) i Greg Miler (Gregg Miller) pridružili kako bi upotpunili bend. Bend je bio aktivan od 1991. do 2002., imali su brojne nastupe uživo te su izdali i dva studijska albuma "Our Little Visionary" iz 1996. i "Happy Ending" iz 2000.

Rivs je svirao bas gitaru, a bio je i prateći vokal. Godine 2002. grupa je prestala s radom jer je Rivs počeo stvarati ime u Holivudu. "Dogstar" se nakon pauze ponovno okupio za nastup na muzičkom festivalu "BottleRock Napa Valley" u maju ove godine, a u utorak su odsvirali svoj prvi samostalni koncert u više od 20 godina u "The Roxyju" u Los Anđelesu.

Na koncertu su također predstavili novi singl "Everything Turns Around", koji izlazi u srijedu, i najava je novog albuma "Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees", koji bi trebao biti objavljen 6. oktobra. "Dogstar" također planira turneju od 25 nastupa u Sjevernoj Americi i Japanu.

- Uzbuđeni smo zbog ovoga - rekao je Domros prije nego što je bend odsvirao novi singl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.