ZAVJESA JE DIGNUTA

Historija se ponavlja: Momak iz Tešnja probio led u "Zvezdama Granda", Popović odmah pecnuo Viki

Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a djevojke su protiv djevojaka - saopćio je Popović

Đorđe David pritisnuo prvi taster. Grand Online

Dž. H. M.

23.9.2023

I konačno nakon dvomjesečne pauze došao je trenutak da uživate u novoj sezoni „Zvezda Granda“. Kao i uvijek, nepogriješivi tandem Sanja Kužet i Voja Nedeljković otvorili su prvu emisiju sedamnaeste sezone, a na samom startu Saša Popović otkrio je nova pravila.

- Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a djevojke su protiv djevojaka. Što se tiče ocjenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobijedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sjediti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Čast da prvi udari „taster sreće“ imao je Đorđe David, nakon čega su brojevi dodijeljeni i ostalim čanovima žirija koji su sreću okušali na tasteru.

Nakon toga došlo je vrijeme da se kandidati predstave, a led je probio Arnel Joldić iz Tešnja koji je pukom srećom, putem tastera odabrao svog protivnika.

Na crtu mu je stao bivši učesnik „Zvezda Granda“ Perica Veljković.

Arnel Joldić i Perica Veljković.. Grand Online

Momak iz Tešnja za svoje prvo predstavljanje odabrao je numere Lapsus Benda i Šerifa Konjevića „Zbog tebe sam vino pio“, dok je Perica zapjevao „Ja bez tebe nisam ja“ i numeru Amar Gileta „Prekasno“.

Na samom kraju duela članovi žirija glasali su u Pericinu korist koji je osvojio šest glasova, dok se Arnel izborio za jedan glas koji mu je dala Viki Miljković.

- Ovo znači da Perica ostaje u igri, ništa se ne mijenja, a Arnelu saopštavamo da će večeras otići u baraž - objasnila je Sanja Kužet.

Dok je Aleksandar Milić Mili tvrdio da su oba kandidata večeras bila nesigurna, Viki Miljković nije krila oduševljenje momkom iz Tešnja.

- Tešnjak, ti si ovdje prvi put i imaš jako lijepu boju glasa i mislim da ti treba dati šansu i priliku da nešto pokažeš, da imaš mentora i stekneš isksutvo. Mislim da ćeš biti jako dobar kandidat – istakla je pjevačica.

- Viki mislim da tvoj kandidat koji je pobijedio je iz Tešnja? I sad ko je iz Tešnja ti mu daješ glas? Ja već vidim kako glasaš – dobacio je Saša Popović, dok se Violeta potvrdno smješkala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.