TUZLA "NA NOGAMA"

Poslušajte kako zvuči kada Viki i Nermin pjevaju "Oj Safete Sajo, Sarajlijo"

Ta sevdalinka je, po riječima organizatora, prvi put te večeri izvođena na večerima sevdaha

Emin, Viki i Nermin. Express

Bato Šišić

1.12.2023

Na 15. večerima sevdaha "Sevdalinko u srcu te nosim“ u Tuzli, prvi put su nastupali Violeta Viki Miljković, kao i pobjednik “Zvezda Granda” Nermin Handžić. Nermin je sam otpjevao pjesmu „Srdo moja“, a Viki „Vino piju age Sarajlije“, dok su njih dvoje zajedno otpjevali pjesmu “Oj Safete Sajo, Sarajlijo“.

Ta sevdalinka je, po riječima organizatora, prvi put te večeri izvođena na večerima sevdaha.

Publika je s oduševljenjem dočekala, kako Viki tako i Nermina, a kada su krenuli prvi taktovi pjesme „Oj Safete Sajo, Sarajlijo“, na licima mnogobrojne publike vidjela se istinska sreća i zadovoljstvo.

- Sve tri pjesme smo zaista maksimalno spremili, jer ipak ne ukazuje se svakodnevno prilika da se pjeva na jednom ovako renomiranom festivalu. Sevdah izuzetno volim, kako da slušam, tako i da pjevam. A, kao što je poznato, Nermin je odrastao sa sevdahom i za njega je ta vrste pjesme nešto što ga čini veoma sretnim i što rado pjeva – rekla nam je Viki.

Violeta Miljković posebno se zahvalila organizatorima na njihovom domaćinskom i prijateljskom dočeku, a prije svega na izuzetnoj profesionalnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.