PREKALJENI PJEVAČ

Alen Islamović: Aleksandra Prijović se samo patila u Areni

Mogla je riješiti problem jednim udarcem

Arhiva

O. T.

20.12.2023

„Bijelo Dugme“ bi 2024. godine trebalo da proslavi 50 godina postojanja. Iako mnogi vjeruju da će tim povodom organizovati jubilarni koncert, sada se o svemu oglasio Alen Islamović, no, bez pozitivnih vijesti.

- Pa ne znam, ne znam, sve je do odluke Gorana. Ja stojim tu na usluzi, a da znam, da imam neke informacije da će to biti, rekao bih vam. Ne mogu vas slagati, ne znam i ne mogu ni potvrditi hoće li to biti. Ali ako organizatori žele da se to dogodi, ja stojim na raspolaganju. Ja sam rekao Goranu, gdje god ti, ja ću s tobom i u mišiju rupu, ali da to bude dobro – rekao je za "Kurir".

Kako je dalje ispričao, njegov san uopće nije bio da se bavi pjevanjem.

- Dječije mašte su sasvim drugačije, odnosno ja sam sebe vidio kao nogometaša. Igrao sam ja nogomet, igrao sam u drugoligašu u Bihaću, nogometni klub Jedinstvo. Trenirao sam godinu, imao 19 godina, ali onda je došao gramofon u kuću, došla gitara, došle ploče, "Beatlesi", nema šta nije došlo. Kad sam vidio neke dječake u parku da sviraju na gitari i još desetak curica oko njih, onda sam rekao: pa ovim se treba baviti, kakav nogomet, taj moj nogomet je bezveze – dodao je.

Pjevač je prokomentirao i uspjeh Aleksandre Prijović koja je rasprodala tri beogradske i pet zagrebačkih Arena.

- Prijovićka je trebala raditi Hipodrom u Zagrebu, bezveze se patila s pet arena. Bolje bi joj bilo da je dovela 50 hiljada ljudi ili možda 100 hiljada na Hipodrom u Zagrebu i riješila problem jednim udarcem. Onako se patila. Po meni je to patnja. Ja bih prije otišao na Hipodrom i radio jedan pošten koncert za 200-300 hiljada ljudi, kao što smo ga napravili, nego tu se cijediš u areni da naguraš 200 hiljada, treba ti deset arena – rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.