SPORT

BRILJIRAO MLADI HADŽIĆ Rukometaši Čelika nadvladali Žepče

Odigrana druga prijateljska utakmica

D. Pa.

23.1.2016

Rukometaši  Čelika  sinoć su u Gradskoj areni Zenica u drugoj prijateljskoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH prosto „pregazili“ solidnu ekipu RK Žepča, člana Prve lige Federacije BiH. Rezultat je bio košarkaški i to 51:26 za zeničke rukometaše (poluvrijeme 25:11).

Treneri Čelika, Begovac i Rizvanović,  pružili su priliku za dokazivanje svim igračima koji su im bili na raspolaganju. Po onome što se vidjelo na terenu, priliku su svakako iskoristili najmladji igrač Čelika, devetnaestogodišnji Hamza Hadžić, koji je sa osam postignutih golova bio golgeter utakmice  i povratnik iz RK Kaknaja Adnan Begagić koji je postigao pet golova. Bakir Buljugija postigao je sedam golova, a Aldin Begagić i Mirza Dervenčić po šest. Sva tri golmana Čelika  ponovo su bili na  visini zadatka, tako je Riad Polić imao 10, Ajdin Tufekčić osam i Enes Sirčo  sedam odbrana.

Kod Žepča bolji od ostalih bio je Aca Damjanović sa postignutih šest golova, te Jozinović i Dunđer koji su postigli po tri gola.

- Ova utakmica ispunila je svoju svrhu, jer su svi naši igači dobili šansu da se pokažu. I svi su, osim golmana i beka Edina Bajramovića koji se žalio na lakšu povredu, postizali golove. Čak je i mladi pivot Amir Kmetaš (19) postigao dva gola – kaže prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Do početka prvenstva iduće subote, 29. januara, Čelik će najvjerovatnije u srijedu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. Zatim će u subotu gost Čeliku u Gradskoj areni, u prvoj prvenstvenoj utakmici, u nastavku prvenstva biti Igman sa Ilidže.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.