STRUČNJAK ZA TRANSFERE

Italijanski novinar objavio: Gvardiol pravi transfer, ovaj klub je pobijedio u utrci za Hrvata

Sjajni 20-godišnjak je dobrim partijama na Svjetskom prvenstvu izazvao interesovanje brojnih velikana

Gvardiol: Napušta Lajpcig. AP

E. Ć.

6.1.2023

Poznati italijanski novinar i stručnjak za transfere Alfredo Pedulja (Pedulla), objavio je kako je hrvatski reprezentativac i hit sa Mundijala u Kataru Joško Gvardiol dogovorio transfer. 

Sjajni 20-godišnjak je dobrim partijama na Svjetskom prvenstvu izazvao interesovanje brojnih velikana, a, kako javlja Pedulja, u utrci za njegov potpis pobijedio je Real Madrid.

Čelzi i Mančester siti su također željeli dovesti Gvardiola, ali su "Kraljevi" dali veću ponudu Lajpcigu s kojim najskuplji hrvatski fudbaler ima ugovor do ljeta 2027. godine.


Pedulja je objavio i detalje oko utrke za Gvardiola. Naime, prvo je Čelzi ponudio 80 miliona eura, da bi Real dao 90. U utrku se uključio i Mančester siti sa ponudom teškom 100 miliona, a onda je Real na adresu Lajpciga poslao ponudu vrijednu 120 miliona eura.

Što se tiče Gvardiola, on bi u Madridu, ukoliko se transfer na kraju realizuje, trebao zarađivati oko šest miliona eura. Od tog transfera će zaraditi i Dinamo Zagreb, koji ima 20 posto od Lajpcigove zarade prilikom trasnfera u novi klub.

Podsjetimo, Lajpcig je za Gvardiola "Modrima" platio 18.8 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.