FORMULA 1

Grožan nakon 27 sekundi pakla u Bahreinu: Posebno hvala osoblju na stazi i u bolnici

Nadam se da ću vam uskoro moći pisati poruke prstima te vas tako obavijestiti što se događa

Ko je junak iz sjene?. AFP

G. Š./Marca

30.11.2020

Nesreća u Bahreinu jedna je od tema vikenda u globalnom sportu i slavi se život Romana Grožana (Romaina Grosjeana) koji je umalo smrtno stradao na trećoj krivini. Analizira se cijela situacija u kojoj se bolid pri udaru kroz ogradu zapalio, svaka sekunda doslovno je činila razliku između života i smrti, ali srećom svi su savršeno odreagirali.

Francuski vozač je dobro, on se javio svojim fanovima, a mediji analiziraju cijelu situaciju, okolnosti koje su dovele do nesreće.

- 27 sekundi pakla, analizira situaciju španjolska "Marca".


Odijelo je konstruirano da podnese temperature od čak 800 Celzija, a da je kvalitetno potvrđuje podatak da je Grožan izdržao čak 27 sekundi iako navodno ima "garanciju" za tek 11 sekundi.

- Nikad neće biti zaboravljeni prizori zapaljene sjene koja u prijenosu uživo uz vriskove izlazi iz plamene kugle bez cipele, s rastopljenim vizirom i rukama u plamenu, piše "Marca".


Osim što je njegova reakcija bila sjajna, istrenirana, on se automatski odvezao i pokušavao izletiti i na kraju je uspio za 27 sekundi, odlično je reagirao i junak iz sjene. Zahvaljujući hrabrosti doktora Iana Robertsa koji je uzeo aparat za gašenje od povjerenika Alana van der Merwea i požurio ugasiti bolid ne razmišljajući o tome da bi mogao eksplodirati i obojici oduzeti život izbjegnuta je veća tragedija na stazi.


- Sreća da je povjerenik imao aparat, rekao je Roberts i dodao:


- Grožan? Sreća da u pluća nije udahnuo tuno toksičnog dima pa je prošao bolje od očekivanog. Pravo je čudo da je povrijedio samo nogu i ruke.


A francuski vozač još je jučer umirio svoje navijače:   


- Pozdrav svima, samo vam želim reći da sam dobro. Zapravo, skoro sam dobro. Hvala vam na porukama i posebno hvala osoblju na stazi i u bolnici. Nadam se da ću vam uskoro moći pisati poruke prstima te vas tako obavijestiti što se događa, rekao je Grožan.

Utrka za historiju, nema sumnje, jedna od onih koja će se još dugo analizirati, prenose SN. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.