FORMULA 1

Perez slavio, Hamilton dugo nije bio na lošijoj poziciji

Fetel i Gasli na postolju

Perez: Došao do pobjede. Twitter

Anadolija

6.6.2021

Vozač tima Red Bul Racinga Serhio Perez (Sergio) slavio je pobjedu na šestoj utrci sezone Formule 1 koja je danas vožena za Veliku nagradu Azerbejdžana, javlja Anadolu Agency (AA).

Čarls Leker (Charles Leclerc) je u Ferrariju krenuo sa prve startne pozicije, a Luis Hamilton (Lewis) je u bolidu Mercedesa krenuo iza njega i uspio je da ga pretekne već u trećem krugu.

Nakon zaustavljanja u pit stopu, na dvije vodeće pozicije došli su vozači Red Bula Maks Verstapen (Max Verstapen) i Perez.

Verstapen je imao izglednu šansu da pobjedom poveća prednost u generalnom poretku, ali je doživio udes zbog puknuća gume u 46. krugu i pet krugova prije kraja utrke je odustao od utrke. Međutim, to Hamilton nije uspio iskoristiti i preuzeti vodstvo u generalnom poretku jer je loše startao nakon pauze zbog udesa i utrku je završio tek na 15. mjestu.

Izuzetno uzbudljivu utrku na ulicama Bakua na kraju je kao pobjednik završio Perez, a na pobjednička postolja popeli su se i drugoplasirani Sebastian Fetel (Vettel) iz ekipe Aston Martin.

Na pobjednički podij kao trećeplasirani se popeo i Pjer Gasli (Pierre Gasly) iz AphaTaurija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.