FORMULA 1

Botas najbrži na prvom treningu za VN Belgije, Hamilton "pod ručnom"

Velika nagrada Belgije vozi se u nedjelju

Botas: Završio tri sekunde ispred timskog kolege Luisa Hamiltona. TWITTER

E. Ćosić

27.8.2021

Mercedesov vozač Valteri Botas (Valtteri Bottas) imao je najbolje vrijeme na prvom treningu pred Veliku nagradu Belgije. Na stazi "Spa-Frankoršam", Finac je pred 11. trku ovogodišnjeg prvenstva imao vrijeme od 1:45.119 minuta. 

Tri sedmice je trajala ljetna pauza, a na prvom treningu po povratku na stazu, najbliži Botasu bio je Maks Ferstapen (Max Verstappen) koji je imao zaostatak od 164 hiljadinke. Treće mjesto zauzeo je vozač Alphataurija Pjer Gasli (Pierre Gasly), koji je za vozačem Mercedesa zaostao tačno pola sekunde.

Na prvom treningu posle letnje pauze, koja je trajala tri nedelje, Botasu je najbliži bio Maks Ferstapen, koji je u bolidu Red Bula imao zaostatak od 164 hiljaditinke. Treće vreme imao je vozač Alfa Taurija Pjer Gasli, koji je bio tačno pola sekunde iza vozača Mercedesa.

Trenutni lider na konačnom poretku Luis Hamilton (Lewis) je prvi trening završio tri s vremenom od tri sekunde iza svog timskog kolege. Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedjelju, a Hamilton će probati zadržati prednost u konačnom poretku. Trenutno ima osam bodova (195-187) više od Maksa Ferstapena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.