DOKUMENTARAC O LEGENDI F1

Korina Šumaher: Mihael nas je uvijek štitio, sada mi štitimo njega

- Mihael mi nedostaje svaki dan. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je jak, rekla je Korina Šumaher u dokumentarcu

Korina je govorila o Mihaelovoj nesreći. Getty Images

M. K.

8.9.2021

Supruga Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), Korina (Corinna), prvi put je otkrila stanje muža od njegove skoro fatalne nesreće na skijanju prije osam godina.

Legendarni vozač pretrpio je ozbiljnu povredu mozga tokom skijanja u Francuskoj u decembru 2013, zbog čega je u medicinski izazvanoj komi bio šest mjeseci do juna 2014. godine.

Od tada se Šumaher držao podalje od javnog života, preseljen je u svoju kuću na rehabilitaciju, a porodica je štitila njegovu privatnost i sve detalje o zdravlju skoro osam godina.

Vjerovala da je nepobjediv

Korina je otkrila da da joj svakodnevno nedostaje muž, te je govorila o promjenama na njemu nakon nesreće, prenio je Kurir.

- Mihael mi nedostaje svaki dan. Ali je ovdje - drugačije. Ali ovdje. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je jak, rekla je u dokumentarcu.

Korina je takođe ocijenila nesreću koju je imao njen suprug, nakon što je vjerovala da je nepobjediv, a kroz karijeru u Formuli 1 prošao je neoštećen.

- Uvijek smo bezbjedno prolazili kroz njegove utrke. Zbog toga sam bila sigurna da ima nekoliko anđela čuvara koji su ga pazili. Ne znam da li je to samo neka vrsta zaštitnog zida koji ste sami postavili ili je to zato što ste na neki način naivni, ali jednostavno mi nije palo na pamet da bi se njemu išta moglo dogoditi, priča Korina, dodavši:.

- Nikada nisam krivila Boga zašto se to sada dogodilo. To je bila samo loša sreća, sva loša sreća koju je iko mogao imati u životu.

Netfliks otkupio prava

Ona je govorila i o tome kako se cijela porodica snalazi nakon Mihaelove nesreće.

- Pokušavamo da nastavimo kao porodica, onako kako bi se to dopadalo Mihaelu. Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da mu učinimo bolje i da mu bude udobno. Veoma mi je važno što može da nastavi da uživa u privatnom životu što je više moguće. Mihael nas je uvijek štitio, sada mi štitimo njega, rekla je Mihaelova supruga.

U julu je otkriveno da je Netfliks otkupio prava za emitovanje potpuno novog dokumentarca u životu 52-godišnjeg bivšeg vozača, a u kojem će govoriti članove porodice i najbliži prijatelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.