OD 7. DO 12. JUNA

HPLUS RALLY se održava drugu godinu zaredom: Karavan egzotičnih superautomobila kreće iz Mostara

HPLUS Rally je zanimljiv, zabavan i originalan koncept koji osim vožnje automobila promoviše ljepote gradova kroz koje prolazi

Avaz.ba

5.6.2022

Sve je spremno za ovogodišnji HPLUS Rally - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

HPLUS RALLY se održava drugu godinu zaredom, a ovogodišnje izdanje će se održati od 7. do 12. juna u organizaciji kompanije Hifa Petrol. 

Ovaj izuzetno atraktivan defile superluksuznih automobila kreće iz Mostara ka prelijepom Dubrovniku, a već u narednim danima učesnici će boraviti u gradu pod Marjanom – Splitu, te uživati u najboljim partijima na Zrću. Nakon Zrća, očekuje ih gala provod u prelijepoj Opatiji, a potom će sa užitkom moći testirati performanse svojih superautomobila na stazi Grobnik u blizini Rijeke. Rally završava u Cazinu, gradu koji je poznat po auto moto sportu, a gdje će za učesnike biti organizovan veliki javni doček.

- Ove godine planiramo 100 učesnika sa 50 superautomobila. Našim učesnicima želimo pružiti događaj u kojem će uživati bez stresa, omogućiti im dobar provod, druženje, sklapanje novih poznanstava i učvršćivanje postojećih. Obzirom da je event otvorenog karaktera, pozivamo sve ljubitelje automobila da nam se pridruže u gradovima kroz koje prolazimo te da uživo vide automobile poput Lamborghinija, Ferrarija, McLarena, Porsche-a, Mercedesa, BMW-a, i dr. vrijednih nekoliko stotina hiljada maraka – poručuju iz Hifa Petrola.

HPLUS Rally je zanimljiv, zabavan i originalan koncept koji osim vožnje automobila promoviše ljepote gradova kroz koje prolazi, a učesnici se upoznaju sa gastronomskim ponudama regije i tako stiču neponovljivo iskustvo. Cilj eventa nije natjecanje u brzini, nego druženje koje ima humanitarni karakter. HPLUS Rally promovira sigurnu vožnju, pridržavajući se ograničenja i zadane rute.

Obzirom da je Hifa Petrol poznata kao društveno odgovorna kompanija koja pomaže ugroženim kategorijama društva, tako će i ovaj događaj imati svoju humanu stranu, te će sredstva prikupljena od strane učesnika HPLUS Rallya i Hifa Petrola biti donirana humanitarnoj organizaciji.

Sva vozila koja učestvuju u HPLUS Rallyu toče HPLUS Euro 6 BMB 100 Racing goriva, goriva vrhunske kvalitete i izvrsnih performansi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.