SPORTSKI AUTOMOBIL

Na benzinskoj pumpi u Njemačkoj snimljen zagonetni Hyundai Veloster N

Na prednjem i zadnjem vjetrobranskom staklu su jasno istaknute žute naljepnice, koje su propisana za vozila koja u sebi sadržavaju visokonaponske baterije

Hyundai "uhvaćen" na benzinskoj pumpi. DRUŠTVENE MREŽE

M. K.

15.7.2022

Na jednoj benzinskoj pumpi, u Njemačkoj, špijunski fotografi snimili Hyundai Veloster N, što je malo iznenađenje, budući da su iz Hyundaija najavili da će taj model biti povučen iz proizvodnje.

Međutim, snimljeni automobil ima neke zanimljive detalje, na osnovu kojih se može zaključiti da je to mula, jer testni inženjeri testiraju nešto potpuno novo i drugačije, prenosi Automobili.ba.


Sportska linija. DRUŠTVENE MREŽE

Naime, na prednjem i zadnjem vjetrobranskom staklu su jasno istaknute žute naljepnice, koje su propisana za vozila koja u sebi sadržavaju visokonaponske baterije, a nakon pažljivog proučavanja fotografija, na stražnjem bočnom staklu je zapažena naljepnica sa natpisom “fahrzeug mit hochvolttechnik” , a na zadnjem desnom blatobranu su umjesto jednog dva poklopca.

Jedan je standardni, okrugli, ispod kojeg se krije rezervoar za gorivo, a drugi je kvadratnog oblika, koji ispod skriva port za punjenje električnom energijom.


Dva poklopca na zadnjem lijevom blatobranu. DRUŠTVENE MREŽE

Budući da iz Hyundaija, bar za sada nema nikakvih zvaničnih informacija, testni inženjeri najvjerovatnije rade na razvoju novog plug-in hibridnog pogonskog sistema, a karoserija Velostera N, sa izraženim aerodinamičkim paketom, sugeriše da bi budući plug-in hibridni pogonski sistem mogao pružiti visoke performanse.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.