ZANIMLJIV POTEZ

Vespa novim modelom proslavlja početak godine zeca

Vespa 946 10° Anniversario bit će izdata u ograničenoj i numerisanoj seriji od 1.000 primjeraka

Vespa: Žele da pređe u tradiciju. Vespa

N. D.

19.1.2023

Vespa proslavlja početak nove lunarne godine prigodnom specijalnom serijom, kada 22. januara počinje godina zeca, simbola i predznaka mira, blagostanja i poštovanja prošlosti.

Vespa 946 10° Anniversario, posvećena godini zeca, bit će izdata u ograničenoj i numerisanoj seriji od 1.000 primjeraka. 

Ovo će biti samo prva faza važnog projekta koji će trajati narednih 12 godina i u kojem će svake godine biti uvedeno novo izdanje, inspirirano životinjom lunarnog horoskopa za tu godinu.

Od svog debija 2013. godine, Vespa 946 se etablirala kao arhetip Vespe sutrašnjice, koja se drži vrijednosti koje su učinile Vespu globalnom ikonom, ubrizgavajući joj savremeni duh i stav okrenut budućnosti. To je remek-djelo italijanske proizvodnje, koje je sada postalo pravi kolekcionarski predmet, a stvara se u namjenskoj proizvodnoj liniji koja više liči na atelje visoke mode nego na bilo šta drugo.

Ova specijalna verzija je izdata u preradi klasične Vespa u zelenoj boji, da simbolizira ljubav prema zabavi, bezbrižnosti i prirodi tipične za one rođene pod ovim znakom. Na karoseriji je stilizirana silueta zeca, kao simbola nove lunarne godine.

Svi detalji Vespe 946 10° Anniversario izrađeni su u prefinjenoj brušenoj završnoj obradi sa toplim odsjajima, dok je duplo tapacirano sjedište u crnoj boji sa brušenim šavovima i šiveno je ručno iglom i koncem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.