POTVRĐENO

Mercedes Maybach lansira svoj prvi plug-in hibridni model

Osnova hibridnog pogona je visoko efikasan linijski šestocilindrični motor

Mercedes Maybach S 580 e: Još impresivnije iskustvo. Mercedes-Benz

N. D.

9.2.2023

Brend Mercedes Maybach uvijek je smatran je mjerilom za automobilski luksuz, stil i status od kako je počela proizvodnja 1921. godine. 

Cilj je bio napraviti „najbolje od najboljeg“, a ova težnja nastavlja da karakterizira jedinstvenu auru brenda Mercedes Maybach do danas. Legendarni brend se neprestano unapređuje kako bi premašio najveća očekivanja izvanrednog. 

I to sa uspjehom - trenutna Mercedes Maybach S Klasa ima stalno rastuću potražnju od lansiranja na tržište 2021. godine.

Mercedes Maybach S 580 e otvara još impresivnije iskustvo tišine. U čisto električnom režimu vožnje, već izuzetno tiha unutrašnjost postaje još tiša. Limuzina klizi gotovo nečujno i bez lokalnih emisija. Karakteristike specifične za električnu vožnju diskretno su integrirane s ekpertizom tipičnom za brend Maybach – kao što je skrivena utičnica za punjenje na lijevoj strani vozila i plavi naglasci u farovima ili stanje punjenja baterije na instrument tabli.

Mercedes Maybach S 580 e: Nastavak težnje. Mercedes-Benz

Osnova hibridnog pogona je visoko efikasan linijski šestocilindrični motor iz trenutne generacije Mercedes-Benz benzinskih motora, koji kombinuje 270 kW/367 KS snažnih performansi sa niskom potrošnjom goriva i emisijom ispušnih gasova. Kombinovana snaga sistema od 375 kW/510 KS i maksimalni obrtni moment od 750 Nm garantira vrhunske performanse vožnje. Maksimalni obrtni moment elektromotora od 440 Nm dostupan je odmah, što rezultira jačim ubrzanjem i dinamičkim rukovanjem. Mercedes Maybach S 580 e ubrzava od 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

Punjač od 11 kW je standardno ugrađen za trofazno punjenje iz mreže naizmjenične struje. DC punjač od 60 kW za brzo punjenje jednosmjernom strujom dostupan je kao opcija. Čak i kada je baterija skoro potpuno prazna, potpuno punjenje se može postići za oko 30 minuta korišctenjem DC punjača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.