UTRKA ZA ŠAMPIONA

Volf otpisao Mercedes: Strol sa slomljenim rukama i nogom je bio blizu nas

Šef ekipe Mercedesa očigledno ne vjeruje da će njegova ekipa konkurisati u borbi za šampionat ove sezone

Toto Volf: Ne možemo se boriti ove sezone za titulu. Screenshot/Twitter

N. H.

9.3.2023

Velika nagrada Bahreina, koja se održala proteklog vikenda, je vidjela još jednu dominantnu partiju Red Bula. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste loša trka za vozače Mercedesa Luisa Hamiltona (Lewis) i Džordža Rasela (George Russell), koji su kasnili 50, odnosno 55 sekundi, za vodećim Nizozemcem.

Poslije trke na „Sahiru“ Rasel je kazao kako će 2023. godine vozači Red Bula, koji imaju mnogo jači bolid, pobijediti na svakoj od 23 trke u kalendaru.

Sada je sličan stav zauzeo i šef ekipe Toto Volf (Wolf) koji je dodao da ne vidi šansu za Mercdes da osvoje titulu u ovoj sezoni.

- Poslije prve vjerujem da će pobijediti na svakoj trci ove sezone. Ne možemo se takmičiti sa njima u ovoj sezoni – kazao je Volf.

Prokomentarisao je i napredak Aston Martina, koji je tokom vikenda u Bahreinu imao drugi najbrži bolid.

- Uradili su dobar posao. Privukli su čovjeka iz Red Bula, koji je magično napravio auto dvije sekunde brže. Prije godinu dana su bili sedamnaesti i devetnaesti. Znamo da je Alonso bio jak i Motivisan, ali čak je i Strol sa dvije slomljene ruke i slomljenom nogom, bio blizu nas. Ovo dokazuje koliko su im kola dobra. Nikada nisam vidio sličan skok naprijed u Formuli 1 – rekao je Volf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.