FORMULA 1

Luis Hamilton se divi Red Bullu: "Ovo je najbrži bolid ikad"

Poslije samo dvije utrke ove sezone u šampionatu je jasno da će ekipa Red Bulla biti veliki favorit za odbranu titule prvaka

Bolid RB19 i Serhio Perez. AP

N. H.

20.3.2023

Poslije samo dvije vožene utrke ove sezone u šampionatu Formule 1 je jasno da će ekipa Red Bulla biti veliki favorit za odbranu titule prvaka u konkurenciji konstruktora.

U nedjelju je Serhio Perez (Sergio) uspio slaviti ispred timskog kolege Maksa Ferstapena (Max Verstappen) i time su samo dokazali koliko su ispred konkurencije.

Čak je i šef tima Kristijan Horner (Christian) nazvao Veliku nagradu Saudijske Arabije najboljim trkačkim vikendom do danas, kada je njegova ekipa u pitanju.

Zapanjen snagom Red Bullovog bolida je bio i Luis Hamilton (Lewis).

- Kada smo mi u Mercedesu bili brzi, nismo bili toliko brzi. Ovo je najbrži bolid u poređenju sa konkurencijom koji sam ikad vidio – kazao je Britanac.

Sa Hamiltonom se nije složio šef njegove ekipe Toto Volf (Wolff) koji je rekao da su postojale godine u kojima je Mercedes dominirao na sličan način. 

Na početku sezone Red Bullov RB19 sigurno djeluje nedostižno, a naredna prilika za rivale da mu se približe će biti u nedjelju drugog aprila, kada je na rasporedu Velika nagrada Australije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.