PORODIČNI PRIJATELJ

Korina se zbog Mihaela Šumahera pretvorila u zatvorenicu

Prošlo je skoro deset godina kako nije mogla otići na zabavu ili na ručak

Korina Šumaher: Žrtvovala se zbog supruga. Instagram

N. D.

23.3.2023

Edi Džordan (Eddie Jordan), irski biznismen i osnivač bivše ekipe u Formuli 1 "Jordan Grand Prix", u jednom potresnom intervjuu koji je dao za "The Sun" govorio je o svom prijatelju Mihaelu Šumaheru (Michale Schumacher) i njegovoj supruzi Korini (Corinna).

Nakon stravične nesreće koju je doživio na skijanju krajem 2013. godine, sedmostruki prvak Formule 1 potpuno je izolovan od javnosti. Njegovo zdravstveno stanje skoro deceniju je pod velom misterije, jer zvaničnih medicinskih izvještaja nema. 

Niko osim najbližih članova porodice i prijatelja ne zna kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Edi Džordan ne krije da se divi Mihaelovoj supruzi Korini koja se nevjerovatno žrtvovala zbog slavnog sportiste. Izjavio je da su borba i pritisak sa kojim se suočava Korinu pretvorili u "zatvorenicu".

- Prošlo je skoro deset godina kako Korina nije mogla otići na zabavu, na ručak... Živi kao zatvorenica, jer bi svi s njom htjeli da razgovaraju o Mihaelu u momentu kada je ne treba svaki put podsjećati na to, kaže Džordan.

Mihaelov prijatelj ne zamjera Korini što mu ne dozvoljava da ga posjeti.

- Privatnost je jako važan aspekt za život. Korina je postavila neka pravila. Poznajem je jako dobro, ona je ljupka žena i poznavao sam je kada se udala za Mihaela. U dobrim smo odnosima, kaže Edi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.