BRAČNI PAR MOS

Teška priča potresla Formulu 1: Legendarni vozač preminuo, ženi puklo srce od tuge

Stirling Mos je u legendu Formule jedan ušao kao po mnogima najbolji vozač koji nikada nije osvojio titulu

Bračni par Moss. Screenshot/Twitter

N. H.

25.3.2023

Stirling Mos (Moss) je u legendu Formule 1 ušao kao po mnogima najbolji vozač koji nikada nije osvojio titulu.

Sedam sezona uzastopno završavao je među tri najbolja – četiri puta drugi, tri puta treći – ali nijednom nije uspio da se domogne samog vrha.

Ipak, veliki šarm ovog vozača donio mu je status zvijezde u usponu, pa se tako, između ostalog, pojavio i u filmu iz serijala o Džejmsu Bondu, Kazino Rojal, iz 1967. godine, a u jednoj biografiji opisan je kao čovjek kog zanimaju „automobili, žene i seks, i to tim redoslijedom.“

Ipak, ovog plejboja uspjela je da primiri Suzi Pejn, njegova treća supruga. Nakon dva neuspjela braka Pejnova je svojim karakterom praktično natjerala Mosa da se u potpunosti posveti njoj, a njihova velika ljubav je četiri decenije bila jedan od najvećih simbola najbržeg cirkusa na svijetu. Sve do 2020. godine, kada je Mos preminuo nakon duge i teške bolesti.

Njegova udovica je u narednom periodu tek povremeno izlazila u javnost, da bi 21. marta preminula od, kako je otkrila njena starija sestra Tina, „slomljenog srca“:

- Moja voljena sestra se nikada nije oporavila nakon što nas je Stirling napustio. Njihov brak bio je najveća ljubavna priča koju znam - nakon čega je otkrila da se Suzino zdravlje znatno pogoršalo otkako je ostala bez muža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.