BORILAČKI SPORTOVI

Fedor Emelianenko: Sve više razmišljam o kraju karijere

U subotu borba protiv Rajana Badera

Fedor: Morate imati neki cilj. Arhiv

index.hr

24.1.2019

Fedor Emelianenko se u subotu bori u finalu Belatorovog Grand Prixa protiv prvaka poluteške kategorije Rajana Badera(Ryan).

Legendarni Rus ima 42 godine, a prije ove borbe priznao je da razmišlja o prekidu karijere. Doduše, ne zna kad će to biti.

- Da budem iskren, u godinama u kojima sam trenutno, sve više i više razmišljam o kraju karijere. Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje u ovom trenutku, ali... - rekao je Fedor, a njegove izjave prenosi Fightsite.

Spreman sam u ovom trenutku uzeti pauzu i razmisliti o svemu. Nije da se više ne želim boriti. Razlog su definitivno moje godine. Povrede koje imam. Da vam budem potpuno iskren, tu nema nekih tajni. U ovom poslu morate imati cilj i jako raditi da ga ostvarite - dodao je Rus.

Emelianenko je svoje ciljeve itekako ostvario. Tokom svoje karijere upisao je 38 pobjeda uz samo pet poraza i jedan je od najvećih MMA boraca u historiji.

Otkada se bori u Bellatoru ima dvije pobjede koje je ostvario u Grand Prixu, i jedan poraz u prvoj borbi u organizaciji od Matta Mitrionea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.