BORILAČKI SPORTOVI

Bader brutalno nokautirao Emelijanenka, malo je falilo da mu okonča karijeru

Amerikanac ga nastavio udarati dok sudija nije prekinuo borbu

Meč između Emelijanenka i Badera. Printscreen

Avaz Sport

28.1.2019

Poznati ruski MMA borac Fedor Emelijanenko (Emelianenko) poražen je u Belator 214 takmičenju, a umalo je čak morao završiti karijeru.

Američki borac Rajan Bader (Ryan) nokautirao je Emalijenenka poslije samo 35 sekundi lijevim krošeom, nakon čega je ga je nastavio udarati dok sudija nije prekinuo borbu.

Skoro deceniju nakon što je posljednji put bio šampion ovog takmičenja Emaljenenko je imao priliku da ga ponovo osvoji, ali borba za pojas se nije odvila onako kako je Rus planirao.


Ruski MMA borac je maltene na samom početku tuče nokautiran, a nedugo zatim i iznesen iz kaveza i prevezen u bolnicu. Brojni mediji su prenijeli da je Emaljenenku karijera ugrožena, ali se on nekoliko dana kasnije oglasio putem Instagrama i objasnio cijelu situaciju.

- Osjećam se dobro. Posjekotina na oku nije bila duboka i jučer sam ušiven. Mislim da ću se oporaviti za nekoliko sedmica. Zahvalan sam svima koji su me pripremili za ovo, koji su došli da me podrže i koji su se rano probudili kako bi gledali meč. Hvala vam na vašoj podršci i molitvama, i hvala Bogu - napisao je Emalijenenko.

Popularni "posljednji ruski imperator" se već jednom penzionisao, a mnogi su mu predložili da poslije ovog bolnog poraza to ponovo učini. On je pred povratak potpisao ugovor sa organizacijom Belatora, koji je sada istekao, ali karijera ruskog borca, ako je suditi njegovim riječima, i dalje nije gotova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.