NJEMAČKA

Adnan Ćatić najavio žalbu: Pobijedit ću u ovoj borbi

Naučio sam u karijeri da se nosim i s teškim rundama

Ćatić: Ta odluka nije samo iznenađujuće, već i neshvatljiva. Arhiv

Piše: Avaz.ba

7.5.2020

Adnan Ćatić, koji je osuđen u Kelnu na tri godine zatvora zbog utaje poreza, dopinga i nanošenja povreda, uložit će žalba na presudu Regionalnog suda Keln

- Nakon što sam od četvrtka imao vremena procijeniti presudu i njeno opravdanje, odlučio sam - čak i nakon konsultacija, žaliti se na odluku Regionalnog suda Keln. Ta odluka nije samo iznenađujuće, već i neshvatljiva, objavio je Ćatić. 

Ćatić je tokom suđenja više puta izjavio kako nije bio dopingovan u revanšu protiv Fjodora Čudinova (Fyodor Chudinov). Kako je mala količina nedozvoljene supstance pronađena i mogla ući u njegovo tijelo, za njega, kako kaže, nije objašnjivo.


Ćatić: Volio bih biti u mogućnosti završiti ovaj postupak i fokusirati se na svoju budućnost. Arhiv

- Naučio sam u karijeri da se nosim i s teškim rundama. Ima još barem jedan krug u ovoj borbi, odlučan sam u tome. Ne mogu odustati ovako, nakon presude vidimo neke tačke koje definitivno još uvijek treba razjasniti, siguran sam u svoju korist, optimista je Ćatić.

S druge strane, odluka o poreznom postupku se ne smije osporavati.

- Već sam priznao da su porezni povrati 2008. i 2009. godine trebali biti transparentniji sa mojom švicarskom konsultantskom tvrtkom. Sada se konačno ne mogu poistovjetiti s pretpostavkama prve instance za 2010 godinu. Međutim, volio bih biti u mogućnosti završiti ovaj postupak i fokusirati se na svoju budućnost - za kraj je rekao Ćatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.