ABU DABI

Velika pobjeda Amerikanca, Dastin Porije brutalno nokautirao Konora Mekgregora

Čendler slavio u sunaslovnoj borbi

Mekregor poražen od Porijea. 24sata

Piše: N. Demirović

24.1.2021

Konor Mekgregor (Conor McGregor) i Dastin Porije (Dustin Poirier) nisu pred meč ponudili puno vatre, što je posebno nesvojstveno Ircu, ali čini se da je sve ostavljeno za oktagon. Rano jutros u Abu Dabiju održan je UFC 257, a glavni meč je bila „najveća nešampionska borba u historiji“ kako je to rekao vlasnik UFC-a Dena Vajt (Dena Vajt). Oko 2.500 sretnika sa negativnim PCR testom mogli su u ekskluzivnu Etihad dvoranu, a Irci na tribinama su svojom pjesmom posjetili na vremena prije koronavirusa.


Upražnjena titula

Konor se vratio nakon godinu dana u kavez protiv Porijea kao veliki favorit, mada je Amerikanac itekako dobar borac iz samog vrha lake kategorije. Odlaskom Habiba Nurmagomedova koji je skoro pa defnitivan, ostaje upražnjena titula, a niko to ne želi propustiti.

Prije sedam godina Konor je za samo 100 sekundi uspavao Porijea, ali od tada su obojica napredovali. Istina i jednog i drugog je Habib „završio“ u međuvremenu, ali ovo je bila noć njih dvojice.

Porije je odmah krenuo u rušenje i uspio je u toj nakani, ali se Mekgregor brzo pridigao. Našli su se u klinču, a Irac je pogađao koljenima, ali i ramenom. U drugom dijelu prve runde Mekgregor je preuzeo kontrolu. Sjajan lijevi kroše, pa desni aprekat Konora, pa par razmjena za kraj runde.



Druga runda

Nije bilo koraka nazad na obje strane. Krenuli su još jače u drugoj rundi. Porije je probao nožnim udarcima, ali je Konor odgovorio ručnim tehnikama.

Ipak sredinom runde, stigla je serija Porijea i težak nokaut za Mekgregora. Velika pobjeda Porijea koji je šokirao sve, pa i samog Vajta pored kaveza.

U meču prije glavnog, sastala su se još dva lakaša u potrazi za šansom za meč koji donosi borbu za pojas. Bivši Bellatorov trostruki prvak Majkl Čendler (Michael Chandler) i udarač Den Huker (Dan Hooker) stali su jedan naspram drugog, čime je kompletiran „poker asova“ lake kategorije na UFC-u 257. Čendler je u debiju za UFC odmah dobio priliku na najvećoj sceni i pokazao zašto je to rako. Demolirao je Hukera. Veću prvoj rundi ga je nokautirao. Nakon žestokog lijevog krošea uslijedila je serija udaraca i prekid meča.

Mekgregor: Loše se proveo. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.