BORILAČKI SPORT

Fjurijev brat prozvao Vajlderovog, želi da se bore prije poznatih teškaša

Mnogima ova ideja zvuči zanimljivo

Tomi Fjuri: Poslao prijedlog. Twitter

N. Demirović

1.6.2021

U Las Vegasu će se 24. jula održati meč koji je onemogućio najveći i dugo planirani okršaj svjetskog boksa. Riječ je o trećem okršaju Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Diontija Vajldera (Deontay Wilder), meču o kojem sad ovisi hoće li se okršaj Fjurija i Entonija Džošue (Anthony Joshua) uopće održati. 

O priredbi za sada nema puno informacija pa tako niti o nekim imenima koja bi se mogla naći na ostatku programa. Zainteresiranih za nastup je puno, no jedan od njih je istupio s vrlo zanimljivim prijedlogom koji bi svemu dao dodatnu dimenziju.

Riječ je o Tomiju FJuriju (Tommy Fury), 22-godišnjem bratu Tajsona Fjurija. On je bokser poluteške kategorije, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je pet pobjeda iz jednako toliko nastupa. Ipak, u Engleskoj je puno poznatiji kao sudionik popularnog showa Love Island, obzirom da do sada u boksu nije imao respektabilne protivnike, prenosi "Fihgt site".

Naime, nakon što mu posljednjih sedmica nije upalilo prozivanje Džeka Pola (Jake Paul), odnosno nakon što ovaj nije reagirao na to, Tomo je oko bacio na Marselosa Vajldera (Marsellos Wilder). Riječ je o 32-godišnjem Diontijevom bratu bratu koji nastupa u lakoteškoj kategoriji, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je pet pobjeda i dva poraza. On je bez nastupa od novembra 2019. godine, kada je doživio poraz na uvodnom programu meča Vajlder - Ortiz.

Marselos se za sada nije izjasnio, ali svi se slažu da prijedlog zvuči zanimljivo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.