BORBA ZA TRI TITULE

Poznat termin i mjesto borbe Džošue i Usika

Britanac će pojas šampiona braniti 25. septembra na stadionu Totenhema

Džošua: Jedva čekam da branim krunu. TWITTER

E. Ćosić

20.7.2021

Entoni Džošua (Anthony Joshua) branit će pojas prvaka u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF protiv ukrajinskog boksera Aleksandra Usika (Oleksandr Usyk) 25. septembra na stadionu Totenhema.

- Sve je dogovoreno. Jedva čekam da branim krunu. Obojica smo olimpijski prvaci i nismo nikada bježali od izazova. Očekujem da bude pun stadion - izjavio je Džošua.

Prvobitno je na stadionu Totenhema trebao da se održi meč Džošue i Kubrata Puleva u junu 2020. godine, ali je on otkazan zbog pandemije koronavirusa. Međutim, sada će dom londonskih "Pijetlova" biti domaćin velike borbe Džošue i Usika. 

Džošua u profesionalnoj karijeri ima 24 pobjede (22 KO) i jedan poraz. Jedan je od najvoljenijih engleskih sportista, a momak iz Votforda osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskm igrama u Londonu 2012. godine u superteškoj kategoriji.

S druge strane, Aleksandar Usik (34) neporažen je u profesionalnom ringu – ima 18 pobjeda u isto toliko mečeva (13 KO). On je prvi neprikosnoveni prvak svijeta u kruzer kategoriji koji se oprobao kao teškaš još od kraja osamdesetih godina i Ivandera Holifilda (Evander Holyfield). Osim toga, Ukrajinac je olimpijski prvak iz Londona 2012. godine, kada je osvojio zlato u teškoj kategoriji, piše "Sport klub".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.