VELIKI RIVALI

Šef Trillera provocira Tajsona: On se boji boriti protiv Holifilda

Rajan Kavanag želi treći okršaj dvojice legendarnih boksera

Tajson i Holfild. TWITTER

E. Ćosić

8.9.2021

Čelnici Trillera žele na sve načine isprovocirati Majka Tajsona (Mike Tyson) da pristane na borbu protiv Evandera Holifilda (Holyfield), te tako u ring ponovo spojiti dva velika rivala.

Tajson je krajem prošle godine godine odradio borbu protiv Roja Džonsa Juniora (Roy Jones), a tom prilikom je sarađivao sa Trillerom, međutim pokrenuo je svoju kompaniju i osamostalio se. Zbog toga mu šef Trillera Rajan Kavanag (Ryan Kavanaugh) prijeti tužbom.

- Inicijalna ideja bila je da ugovorimo treću borbu između tebe i Evandera Holifilda. Pristali smo na isplatu od 25 miliona dolara za taj meč. Naknadno smo saznali kako se Evander ne želi boriti i dogovorena je borba protiv Roja Džonsa Juniora. Tako nam je barem rečeno iz tvog tima. 

Kasnije smo saznali kako se Evander htio boriti, ali je također naišao na probleme s tvojim timom. Svejedno nismo odlučili pregovarati oko nove cijene nego smo pristali isplatiti 25 miliona dolara pod pretpostavkom kako će borba između tebe i Holifilda biti iduća. Niko osim Trillera nije bio spreman isplatiti taj novac usred pandemije koronavirusa. Isplatili smo svaki obećani novčić i nitko se nije žalio da nismo, naveo je Kavanag, te dodao:

- Neupitno je kako imamo ugovorna prava na tvoju iduću borbu, uključujući i onu s Evanderom. Potrošili smo preko 30 miliona dolara na tvoju prvu borbu unatoč tome što su nam govorili da se radi o ludom riziku koji niko nije spreman prihvatiti. Učinili smo to zbog prava na borbu između tebe i Holifilda. Također smo i u dogovoru s Evanderom, napisao je šef Trillera koji je u razgovoru za "Sky Sports" optužio Tajsona da se boji Holifilda:


- Znamo da on pokušava ugovoriti borbu protiv Lenoksa Luisa (Lennox Lewis). Rečeno nam je da se on boji boriti protiv Evandera. Ogromna isplata spremna je za Majka ukoliko će se boriti na Dan zahvalnosti (25. novembra). Ogromna isplata, jedna od njegovih najvećih! Ali čini se kako se ne možemo dogovoriti. Sada sam čuo iz brojnih izvora kako je Majk zapravo uplašen. On misli da bi ga Evander nokautirao, poručio je Kavanag, prenosi "Fight site".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.