BOKS

Fjuri protiv Vajta 23. aprila na Vembliju

Pobjednik tog dvoboja mogao bi se boriti za ujedinjavanje svih pojaseva protiv pobjednika revanša između Usika i Džošue

Fjuri i Vajt: Meč vrijedan preko 40 miliona dolara. TWITTER

A. V.

22.2.2022

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) branit će svoj pojas prvaka po WBC-u verziji u teškoj kategoriji protiv sunarodnjaka Dilijana Vajta (Dillian Whyte) 23. april, objavio je Sky Sport.

Wajt je tokom vikenda pregovarao o detaljima ugovora, a potpisao ga je nekoliko sati prije roka, a borba je na rasporedu 23. aprila na stadionu Vembli.

Fjuri će za ovaj meč zaraditi zagarantiranih 30 miliona dolara, a Vajt 7.5 miliona dolara, najviše ikad dobio u karijeri. Također, pobjedniku i bonus od četiri miliona dolara. Kako su u Engleskoj ukinute gotovo sve epidemiološke mjere, za očekivati je da će Vembli nakon dugo vremena biti ispunjen do zadnjeg mjesta.

Vajt je u martu prošle godine u borbi za WBC pojas pobijedio ruskog boksera Aleksandra Povjetkina, dok je Fjuri obranio naslov u teškoj kategoriji prošlog oktobra nakon što je u 11. rundi nokautirao Amerikanca Dionteja Vajldera (Deontey Wilder).

Fjuri u 33 borbe ima 32 pobjede i jednu neodlučenu borbu, a Vajt u 30. mečeva ima dva poraza.

Pobjednik tog dvoboja mogao bi se boriti za ujedinjavanje svih pojaseva protiv pobjednika revanša između Ukrajinca Aleksandera Usika, prvaka WBA, WBO, IBF i IBO verzija i Britanca Entonija Džošue (Anthony Josha). Taj meč bi se trebao održati na proljeće, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.