REVANŠ

Svjetski prvak ostavio pušku u Ukrajini i počeo pripreme za spektakl na Vembliju

Iako se ovih dana pričalo o uvođenju meča za privremenu titulu, svjetski prvak Aleksandr Usik napustio je Ukrajinu kako bi krenuo s pripremama za novi sudar s Entonijem Džošuom

Aleksandr Usik. AFP

G. Š.

23.3.2022

Boksački spektakl, taj toliko najavljivani revanš za svjetsku teškašku titulu, ipak bi se trebao održati ovoga ljeta, piše SN. Iako se ovih dana pričalo o uvođenju meča za privremenu titulu, svjetski prvak Aleksandr Usik (Oleksandr Usyk) napustio je Ukrajinu kako bi krenuo s pripremama za novi sudar s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua). Informacije su to do koji su u srijedu došli brojni britanski mediji.

Usik se, podsjetimo, u početnim trenucima ruske invazije nalazio u Londonu, no odlučio se vratiti kući i pomoći u odbrani svoje zemlje. Dugo se nagađalo što bi to moglo značiti za najveći boksački revanš godine. Usik je čak jednom prilikom odbio i razgovarati o tom meču rekavši kako su mu "domovina i puno puno važniji od pojasa bokserskog prvaka".

No, čini se kako je došlo do preokreta, Usik je dobio posebno dopuštenje ukrajinskih vlasti koje mu je omogućilo da pređe granicu i uđe u Poljsku. Prema saznanjima "Daily Maila", Ukrajinac bi pripreme mogao odraditi u Oksnardu, gradiću koji se nalazi u blizini Los Andželesa. Tačan datum predviđen za boksački spektakl još nije određen. Najizgledniji je neki vikend u junu, ali nije isključen ni juli na Vembliju. Usik je neporažen u dosadašnjoj bokserskoj karijeri. Ima 19 pobjeda iz isto toliko profesionalni mečeva. U onom posljednjem, održanom u septembru prošle godine, porazio je Britanca Džošuu i tom mu priilikom oduzeo WBA, IBF, WBO i IBO titule.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.