BOKS

Revanš Usika i Džošue krajem juna, vjerovatno u Saudijskoj Arabiji

Pobjednik ovog meča bi se mogao boriti za WBC pojas protiv Tajsona Fjurija

Usik je u septembru prošle godine pobijedio Džošuu i osvojio pojaseve WBA, WBO, IBF i IBO. AGENCIJE

A. V.

29.3.2022

Uzvratni meč između svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Ukrajinca Oleksandra Usika (Usyk) i Britanca Entonija Džošue (Anthony Joshua) vjerovatno će se održati krajem juna, a kao mjesto održavanja borbe razmatra se i Saudijska Arabija, objavio je u utorak njegov promotor za Sky Sports.

Usik je u septembru prošle godine pobijedio Džošuu i osvojio pojaseve WBA, WBO, IBF i IBO.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Usik se vratio u domovinu kako bi se sudjelovao u odbrani, što je izazvalo sumnju u mogućnost organizacije revanša s Džošuom.

Međutim, ESPN je prošle sedmice izvijestio da će se borba između dvojice boksera održati ovog ljeta nakon što je ukrajinski ministar sporta dao Usiku dopuštenje da napusti zemlju.

- Trenutno razgovaramo o Saudijskoj Arabiji - rekao je Usikov promotor Aleksander Krasjuk (Alexander Krassyuk) za Sky Sports, prenosi Hina.

- Kraj juna također je vrijeme koje sada razmatramo. Dobra stvar je što je Usik već u Evropi kako bi započeo pripreme - dodao je.

Pobjednik ovog meča bi se mogao boriti za WBC pojas protiv prvaka u teškoj kategoriji Britanca Tajsona Fjurija (Tyson Fury), prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.