UOČI BOKSERSKOG SPEKTAKLA

Fjuri respektuje Vajta: On je neustrašiv tip, očekujem težak meč

Znate šta? Iskreno, bilo mi je drago vidjeti Dilijana nakon tako dugo vremena, rekao je Tajson

Fjuri spreman za odbranu titule. Getty

M. K.

23.4.2022

Mediji, ali i brojni fanovi, nadali su se kako će Tajson Fjuri (Tyson Fury) biti poprilično aktivan s ''trash talkom'', te će se pokušati uvući večerašnjem protivniku Dilijanu Vajtu (Dillian Whyte) pod kožu.

Naprotiv, popularni Kralj cigana imao je iznenađujuće smiren pristup kroz cijelu sedmicu i pokazivao je ništa drugo osim poštovanja prema Vajtu, prenosi "Fightsite".

Fjuri je otkrio "kako je Vajt zapravo neustrašiva osoba i nema poente da ga pokušava zastrašiti riječima".

Britanski prvak je pred predstavnicima medija porazgovarao o toj situaciji.

- Oba tima bila su na pozornici, a na meni je bilo da ih smirujem i sredim situaciju. Obojica ćemo biti plaćeni za borbu i stoga nema smisla da ju odradimo tri dana ranije. Sačuvajmo sve za dan borbe, umjesto da završimo u policijskom kombiju, a zatim iza rešetaka, kazao je Fjuri.

Fjuri i Vajt su ne tako davno zajedno trenirali i bili sparing partneri, a Fjuri se prisjetio posljednjeg meča.

- Znate šta? Iskreno, bilo mi je drago vidjeti Dilijana nakon tako dugo vremena. Vjerujem da sam ga posljednji puta vidio 2015. godine kad sam se borio protiv Vladimira Klička. Nakon toga nisam ga više viđao. Sedam godina je prošlo i zato mi je drago. Profesionalci smo i obojica ćemo zaraditi bogatstvo ovom borbom. Čemu raditi zbrku? Je li se borba već rasprodala? Jeste. Jesam li ponosan na to? Naravno da jesam. Postigli smo toliku prodaju bez da se on uopšte pojavljivao na konferencijama za medije. On je u formi i djeluje spremno, smatra Britanac i dodaje:

- Radi se o neustrašivom tipu. Sparirao sam s njim nekoć i nije pokazivao nikakve slabosti. Neću ga omalovažavati jer nemam ništa čime bih ga omalovažio, kao što niti on nema ništa čime bi mene omalovažio. Očekujem dobru i tešku borbu, rekao je Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.