POSLASTICA ZA UFC FANOVE

Veliki broj nokauta viđen je na sinoćnjem PFL-u: Pogledajte najbolje trenutke svih mečeva

Sve borbe glavnog dijela priredbe otišle su do samog kraja i završile su na bodove

Odličan "fajt" viđen je u Atlanti. PRINTSCREEN

M. K.

18.6.2022

Mnoštvo uzbuđenja viđeno je na sinoćnjem PFL 4 eventu koji se održao u Atlanti.

Klej Kolard (Clay Collard) pružio je još jedan jako uzbudljivi meč u sklopu ''main eventa'', ali Aleksander Martinez savladao ga je podijeljenom sudačkom odlukom i time ga izbacio iz turnira.

Antonio Karlos ( Carlos Junior) rutinski je došao do pobjede jednoglasnom odlukom protiv Brusa Souta (Bruce Sout) i potvrdio je svoje mjesto u playoffu. Bivši UFC-ov borac prošle sezone osvojio je titulu u poluteškoj kategoriji, a na jako dobrom je putu da to ponovi i ove sezone, piše FightSite.hr.

Sve borbe glavnog dijela priredbe otišle su do samog kraja i završile su na bodove. Međutim, ponudili su ti mečevi puno uzbudljivih trenutaka i publika je mogla uživati.

Ljubitelji prekida došli su na svoje u sklopu preliminarnog dijela priredbe. Pet od ukupno šest preliminarnih mečeva okončano je prekidom. Džoš Silveira (Josh Silveira) i Martin Hamlet (Marthin Hamlet) imali su nevjerovatnu sekvencu već u prvoj rundi, a deblji kraj otvorene razmjene izvukao je Hamlet kojeg je Silveira nokautirao nakon tri minute i 27 sekundi prve runde.


Rob Vilkinskon (Wilkinson) poigrao se s Viktorom Peštom i nokautirao ga je nakon nešto više od tri minute prve runde, a možda najzabavnije je bilo između Omarija Akmedova i Teodorasa Aukuštolisa.

Litvanac koji povremeno trenira i u Cro Cop teamu, uspio je uzdrmati ruskog borca, a lice Omarija Ahmedova kasnije je obilno krvarilo. Ipak, prekaljeni ruski borac došao je do pobjede ''submissionom'' u drugoj rundi. ''Arm triangle'' gušenje presudilo je dobrom prijatelju Satošija Išija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.