DRUŠTVENE MREŽE

Oleksandr Usik: Fjuri govori da nisam njegov nivo, a zapravo se boji borbe protiv mene

''Gypsy King'' često pokušava omalovažiti Usika nazivajući ga borcem "srednje kategorije"

Usik smatra da se Fjuri boji. TWITTER

M. K.

1.7.2022

Sjajnu karijeru imao je Oleksandr Usik (Usyk) u ''cruiserweight'' kategoriji, 16 pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Ukrajinac u kategoriji do 90.7 kilograma, a uspio je ujediniti sve svjetske titule u toj kategoriji.

Još 2019. godine odlučio se na prelazak u tešku kategoriju, a u debiju je porazio Čaza Viterspuna (Chazz Witherspoon). Uslijedila je pobjeda protiv Dereka Čizore (Chisora), a zatim najveći Usikov meč u dosadašnjoj karijeri.

Krajem devetog mjeseca protekle godine, Oleksandr Usik dominantno je pobijedio Entonija Džošua (Anthony Joshua) i tako je došao do WBA (Super), IBF, WBO i IBO titula svjetskog prvaka. Jedini preostali pojas koji nije u njegovom vlasništvu jeste onaj WBC-ov koji drži Tajson Fjuri (Tyson Fury), piše FightSite.

''Gypsy King'' često pokušava omalovažiti Usika nazivajući ga borcem ''srednje kategorije', te smatra da je Usik presitan da bi mu parirao. Nije tajna da bi se Fjuri puno rađe borio protiv Džošue, iako ga je Usik uvjerljivo pobijedio.


Sjajnog Ukrajinca u osmom mjesecu čeka revanš protiv Džošue, a Usik se nada kako će nakon nove pobjede dobiti priliku obračunati se i s Fjurijem.

- Uz Božju pomoć, to će se dogoditi. Tajson govori da se ne želi boriti protiv mene, zato što nisam na njegovom nivou. To govori jer me se boji, rekao je Usik za IFL TV, a zatim se osvrnuo na Fjurijeve navodne zahtjeve koji bi ga naveli na povratak iz penzije.

- On se vjerovatno šali kad kaže da bi se vratio tek za 500 miliona dolara. Ko će mu dati 500 miliona? I ja želim 500 miliona, ali koga briga?, dodao je Oleksandr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.