KATEGORIJA JUNIORKI

Bh. karatistkinja Emina Sipović bronzana na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Veliki uspjeh naše dugogodišnje reprezentativke

A. V.

30.10.2022

Emina Sipović sa medaljom. FACEBOOK

Od 26. do 30. 10. 2022. godine u turskoj Konji održano je Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21, na kojem je učestvovalo 105 država cijelog svijeta.

Bh. karatistkinja Emina Sipović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji juniorke do 59 kg.

Sipović je, nakon slobodnog prvog meča, trijumfovala nad predstavnicom Njemačke Marlen Lindštad (Marlene Lindstaedt), Kataržine Levandovske (Katarzyna Lewandowska) iz Poljske, Nevene Filipov iz Srbije, te je postala prvakinja svoje grupe. 

Nakon tijesno izgubljenog polufinalnog meča sa predstavnicom Egipta Fatmom Sour Sour, Emina je dobila priliku da se bori za treće mjesto, te nakon što je odmjerila snage sa reprezentativkom Kosova Rinesom Osmani, osvojila je bronzanu medalju kao jedina ženska takmičarka od svih kadetkinja, juniorki i U21.

Emina je dugogodišnja reprezentativka BiH i članica Karate kluba Ippon iz Sarajeva, koja je osvojila mnogobrojna odličja sa najvećih smotri svijeta za svoju domovinu.

Još tri bh. takmičara osvojili su medalje u Konji. Pavle Dujaković osvojio je srebrenu medalju u kategoriji borbe U21 - 60 kg.

Luka Pejić bio je bronzani u kategoriji borbe juniori - 63 kg, kao i Anes Bostandžić u kategoriji borbe U21 +84 kg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.