FIGHT NIGHT 218

Laura večeras ulazi u UFC historiju

Prva žena koja će biti komentator mečeva ove MMA organizacije

Sanko: Čekala je svoju priliku. Instagram

N. D.

4.2.2023

Proteklih godina, među UFC-ovom ekipom reportera, Laura Sanko jedno je od zaštitnih lica. Ova 39-godišnja Amerikanka nekada je bila profesionalna MMA borkinja, ali odradila je samo jedan UFC meč u kojem je pobijedila i ubrzo se pronašla u nekim drugim vodama.

Uloga reporterke i analitičarke odlično joj pristaje, ali Sanko je stalno ponavljala kako joj je cilj komentatorska pozicija. I njeno vrijeme je došlo.

Noćas će na UFC Fight Night 218 priredbi Laura Sanko ispisati historiju te će postati prva UFC-ova komentatorica, odnosno debitirati će u toj ulozi jer je do sad imala malo drugačiji posao. 

Kada su u pitanju UFC-ovi komentatori, Džo Rogan (Joe) i Danijel Kormije (Daniel Cormier) većini prvo padnu na pamet. 

Laura: U novoj ulozi - Avaz
Laura: U novoj ulozi - Avaz
Laura: U novoj ulozi - Avaz
Laura: U novoj ulozi - Avaz
Laura: U novoj ulozi - Avaz
+1

Naravno, tu su i neki drugi, a sada se timu priključuje i Laura, a rekla je kako će joj to biti velika čast jer je konačno nagrađena za svoj trud koji godinama pruža UFC-u.

- Pomalo je nestvarno, i odlično je. Velika mi je čast biti ovdje i jednostavno sam zahvalna UFC-u što vjeruju u mene toliko da su mi dali ovu uzvišenu ulogu. U isto vrijeme, drago mi je što su mi dali priliku da zaslužim ovo. UFC nam uvijek daje po zasluzi. Ja sam osoba koja je uvijek orijentirana na ciljeve, ali trenutno sam fokusirana isključivo na ovo što je ispred mene. Jer je to ono što želim u ovoj novoj areni, sada imam puno toga za dokazati. Naravno, cilj mi je još više uzdići ovu svoju ulogu ali sad samo želim zaslužiti svoje napredovanje, rekla je Laura.

UFC do sada nikad nije imao komentatoricu, tako da će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se Laura večeras snaći u toj ulozi. 

Početak događaja je u 4 sata ujutro u noći sa subote na nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.