KIPAR

Nejra Sipović je prvakinja Evrope u karateu

Jučer se izborila za finale u kategoriji U-21, u konkurenciji manje od 55 kilograma, a danas se okitila najsjajnijim odličjem

Sipović: Veliki rezultat za mladu karatiskinju. Karate Savez Bosne i Hercegovine

N.Ridžal

5.2.2023

Na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, bosanskohercegovačka karatistkinja Nejra Sipović postala je omladinska prvakinja Evrope.

Sipović je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Kipru, pobjedom nad predstavnicom Ukrajine (6:3) u kategoriji borbe U21 - 55 kg.

Nakon četiri pobjede u kvalifikacijama protiv predstavnica Azerbejdžana 8:0, Grčke 2:1, Španije 3:0 i Njemačke 8:0, jučer je izborila finale u kategoriji U-21, u konkurenciji manje od 55 kilograma, a danas se okitila najsjajnijim odličjem.

- Zahvaljujemo se selektorici Lejli Ferhatbegović Dizdarević na stručnom i uspješnom vođenju svih mečeva, našem prijatelju Enveru Idriziju na konstantnoj podršci, Karate savezu BiH, a posebno Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Samirom Avdićem koji je omogućio odlazak naših reprezentativaca na ovo takmičenje - Kazao je Nejrin trener Zijad Sipović.

Treba napomenuti da su pored Nejre medalje osvojili sljedeći bh. reprezentativci:

Marina Kurteš osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Larnaci, u kategoriji borbe U21 -61 kg, Ali Arnautović osvojio je srebrenu medalju u kategoriji borbe kadeti - 57 kg, i Anes Bostandžić osvojio je srebrenu medalju na u kategoriji borbe U21 + 84 kg.

Kiparski grad Larnaka bio je domaćin Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.