PROFI RING

Hasanović krči put u svjetskom boksu: Titulu želim braniti u Sarajevu

Novopazarac koji nastupa s bh. licencom boravio je i u kampu Oleksandra Usika

Hasanović: Narednog mjeseca veoma bitan meč. Avaz

27.3.2023

Novopazarac Sanel Hasanović za sebe kaže da je i bh. borac. Ovaj stasiti teškaš krči svoj put u profi boksu, a, iako ne nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine, jer nema naše državljanstvo, odlučio je imati licencu BiH.

Niz godina trenira u našoj zemlji, a, kako naglašava, jako je zahvalan trenerima Almedinu Fetahoviću i Emiru Telaloviću iz Bokserskog kluba Ilidža s kojima već godinama sarađuje.

Meč karijere

Pred Hasanovićem je meč karijere. Nakon što se otisnuo u profi vode, ovaj 23-godišnjak je na omjeru od šest pobjeda i jednog remija, a narednog mjeseca će u Njemačkoj protiv Lukasa Fajka tražiti pobjedu za osvajanje IBO Continental titule.

- Postim i treniram. Čeka me bitan meč i želim doći do pobjede i uzeti pojas. Mislim da ću biti spreman 22. aprila u Berlinu. Treniram jako, spremam se punim tempom. Bio sam u Dubaiju, Berlinu i Turskoj i sada sam u Sarajevu. Idem po bajramski poklon, s obzirom na to da je meč na drugi dan Bajrama – najavljuje Hasanović.


Hasanović i Usik: Tri sedmice sparinga. Avaz

Nije baš čest slučaj za borca s ovih prostora, ali Hasanović je nedavno bio i u kampu aktuelnog prvaka svijeta Oleksandra Usika. Tamo je proveo tri sedmice.

Jak utisak

- Moja menažderska kuća Kuc promotion dobila je poziv da idem na pripreme i da sparingujem s Usikom. Trebao im je neko visok poput Fjurija i nakon što su mene gledali stigao je poziv. Naravno da sam se odazvao, jer to je jedno vrhunsko iskustvo. Tri sedmice dobrog sparinga i ljudi su prezadovoljni onim što sam pokazao. Nudili su da produžim boravak, ali zbog mog meča nisam mogao ostati duže. Bilo je jako zanimljivo upoznati Usika. On je pravi lik, dosta je religiozan. Razgovali smo puno i na mene je ostavio veoma jak utisak – kaže Hasanović.

Sanel ima plan za ovu godinu i maksimalno je fokusiran na ostvarenje zacrtanog.

– Prvo u narednom meču želim doći do titule, a istu tu titulu želim braniti u Sarajevu. Kuc promotion će u Sarajevu praviti veliku reviju u decembru ove godine i tada bih branio pojas, ako sve bude kako treba. Možda ću između imati i neki lakši meč, ali sada je fokus na ovom koji me čeka 22. aprila – naglasio je Hasanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.