UFC

Džons planira odlazak u penziju poslije Miočića: Samo jedan borac ga interesuje

Američki borac ima borbu u novembru sa Miočićem, ali poslije toga ništa nije sigurno

Džons: Razmišlja o penziji. AP

N. H.

3.5.2023

Džon Džons (Jon Jones) nema namjeru nastaviti karijeru nakon što odradi borbu sa Stipom Miočićem, ali jedna borba mi mogla natjerati „Bonesa“ da se predomisli.

S Miočićem u novembru

Prvak teške kategorije Džons bi trebao odraditi svoju prvu odbranu naslova protiv Miočića u novembru, a velikan misli da će to biti njegova zadnja.

- Trenutno, moj cilj je imati još jednu veliku borbu protiv Stipe Miočića u Madison Square Gardenu i onda se penzionisati - rekao je Džons za Fox Sports Australia.

Osim poraza od Meta Hemila (Matt Hamill) u borbi u kojoj je dominirao, pa bio diskvalificiran, Džons nikad nije izgubio u MMA-u. Dugogodišnji prvak u poluteškoj kategoriji, Džons se odlučio na kraju odreći svog šampionskog pojasa.

Vratio se nakon tri godine pauze kao teškaš i trebala mu je samo jedna runda da pobijedi Sirila Gana (Ciryl Gane) i osvoji pojas na UFC-ovom događaju 285 u martu.

Samo jedan borac ga interesuje

- Mislim da će borba sa Stipom biti dovoljna za mene. Osjećam se kao da nemam puno toga za dokazati kada ga pobijedim. Dugo sam u ovoj igri, star sam tip, dugo sam trenirao te se želim moći igrati sa svojom djecom, imati dobru glavu na ramenima i zglobove koji rade. 

Tako da vidim da će se tome uskoro približiti kraj i sretan sam zbog toga. Stvarno sam ponosan na svoju karijeru - izjavio je Džons, koji je ipak nadodao da u jednom raspletu ipak ne bi otišao u penziju.

- Vjerujem da bi borba protiv Fransisa Nganua bila vrijedna nastavka borenja, a ne odlaska u penziju. Mislim da bi ta borba donijela ozbiljne prihode i zbog toga bi se isplatila. 

Fransis je bivši prvak, prokleto je popularan ovdje u Americi i diljem svijeta. To bi donijelo mnogo novca i zbog toga bih se bio spreman vratiti – zaključio je Džons. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.