KAKAV BORAC

Jailton Almeida za 40 sekundi srušio Jairzinhu: FIntirao udarac rukom, sve nakon toga je išlo u jendom smjeru

Fintirao je udarac rukom, a onda uletio "Bigi Boyju" u noge

Jailton slavi pobjedu. Screenshot

E. T.

14.5.2023

Glavna borba večeri na Fight Night priredbi u Charlotteu donijela nam je teškaški okršaj između Jairzniha Rozenstruika i Jailtona Almeide. Iako je uoči borbe surinamski nokauter bio devetorangirani borac UFC-ove "heavyweight" ljestvice, a opasni Brazilac zauzimao 12. poziciju, "Malhadinho" je postavljen za apsolutnog favorita - a taj je status u okogonu, na koncu, i opravdao, piše Fight Sight.

Četrdesetak sekundi bilo je potrebno brazilskom borcu da sruši protivnika; fintirao je udarac rukom, a onda uletio "Bigi Boyju" u noge, i prizemljio ga "double leg takedownom". Sve nakon toga bila je jednosmjerna ulica, odnosno velika agonija za Rozenstruika. Almeida je odveo borbu točno tamo gdje je želio - u parter - a potom ofenzivnim "grapplingom" strateški gradio svoju poziciju sve dok nije došao do prilike da završi meč.

Iz "half guarda" je polako napredovao, povremeno pogađajući Jairzinha udarcima koljenom u rebra. U jednom trenutku je prešao u "full mount" i krenuo sa silovitim "ground and poundom", a kad se Rozenstruik panično krenuo izvlačiti iz izuzetno neugodne pozicije, brazilski majstor uhvatio je njegova leđa i završio ga na sebi svojstven način - "rear naked chokeom".

Jailton je tako nastavio svoj trijumfalni niz i upisao 14. uzastopnu pobjedu, petu pod okriljem UFC promocije. Ukupno je to bila njegova 19. pobjeda u profesionalnoj karijeri, a posebno je impresivan podatak da je svaki puta do sada slavio prekidom. Trijumf nad Jairzinhom lansirat će ga u TOP10 UFC-ovih teškaša, a bit će zanimljivo u narednom razdoblju vidjeti koji su maksimalni dosezi ovog uzbudljivog 33-godišnjeg borca među samom "heavyweight" elitom u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

"Sjajan ‘main event‘, ovo mi je prva ovakva borba i vrlo sam sretan. Svi su govorili da je on jedan od najopasnijih tipova u diviziji, da će me nokautirati, a sve što je napravio jest da me ošamario nekoliko puta. Kad napravim pritisak, nitko me ne može zaustaviti", rekao je nakon borbe Almeida i istaknuo da bi u svom sljedećem meču volio odmjeriti snage s Taijem Tuivasom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.