HRABROST ILI LUDOST

Voker ima velike planove: Nakon što osvojim dva pojasa, izazvat ću Fjurija ili Džošuu

Džoni Voker, UFC-ov izazivač u poluteškoj kategoriji, planira se baviti boksom i tamo postati prvak

Voker: Želi borbu sa Fjurijem ili Džošuom. Screenshot/Twitter

N. H.

23.5.2023

Nakon nešto slabijeg perioda u karijeri, brazilski poluteškaš Džoni Voker (Johnny Walker) ponovo se vratio na pobjedničke staze. 

Pobjednički niz

Nedavno je upisao pobjedu protiv Entonija Smita (Anthony Smith) te je tako produžio svoj pobjednički niz na tri borbe nakon dva poraza od trenutnog prvaka kategorije Džamahala Hila (Jamahal Hill) i bivšeg izazivača, sunarodnjaka Tijaga Santosa (Thiago).

Unatoč napredovanju u ovoj kategoriji, Brazilac je redovito sugerisala da bi mogao prijeći u tešku kategoriju da bi se borio za pojas koji trenutno drži Džon Džons (Jon Jones).

Veliki plan

Osvajanje obje titule dovelo bi ga do ulaska u historiju nakon teškog razdoblja u karijeri i vjeruje da bi ga serija osvanja titula prirodno dovela u poziciju da pređe u bokserski ring te izazove boksere poput Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Tajsona Fjurija (Tyson Fury).

- Kad završim svoju UFC karijeru, želim se boriti na nekim bokserskim događajima. Volim boks i želim se jednog dana boriti protiv velikih prvaka. Želim osvojiti dva pojasa u UFC-u, proslaviti se i onda ostaviti trag u ringu – kazao je Voker pa dodao:

- Kada završim sa UFC-om, imat ću ime i poštovanje da bih mogao izazvati velika imena u bokserskom sportu. Entoni Džošua, Tajson Fjuri, želim ispisati historiju. Želim se boriti protiv velikih imena kao što su oni – rekao je Voker

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.