UFC 289

Dariuš najavio pobjedu protiv Oliveire: Izdominirat ću ga, neće me moći zaustaviti

Beneil Dariuš i Čarls Oliveira će se boriti u Vankuveru u noći sa 10. na 11. juni

Dariuš: Spreman za borbu. Screenshot/Twitter

N. H.

30.5.2023

Iako su se već trebali boriti na događaju UFC 288, Beneil Dariuš (Dariush) i Čarls Oliveira (Charles) ipak će se susresti naredne sedmice na UFC 289 događaju koji predvode Amanda Nunjes (Nunes) i Iren Aldana (Irene).

Borba za prvog izazivača

Ovaj meč, popularni „title eliminator“, lake kategorije će biti sunaslovna borba događaja. Ovo će biti prvi nastup za obojicu još od prošle godine i eventa UFC 280.

Dariuš će dobiti priliku da se oproba u kavezu s bivšim prvakom, a pobjednik ovog meča će za nagradu dobiti napad na pojas u lakoj kategoriji.

Zanimljiv duel

Vjerovatno su rijetki oni koji bi se bunili protiv toga da Dariuš već sad napadne pojas, ali je UFC odlučio da mu je potrebna još jedna pobjeda.

- Najviše me uzbuđuje grappling. Neću lagati, kada u parteru s njim uđem u izmjene i kad obojica poludimo na podu, to je jednako zanimljivo kao i borba na nogama. Ja se tome jako veselim, jer ste vidjeli kako je on završio veliki broj boraca i pitate se koliko je dobar njegov jiu-jitsu. Jedva čekam da ga dohvatim i vidim kakav je u grapplingu – rekao je Dariuš za MMA Junkie. 

Fokus na savršenosti

- Moj fokus je na tome da budem savršen. Ja u tom meču vidim potpunu dominaciju, planiram ga u potpunosti izdominirati. Želim podsjetiti ljude jer mislim da je moja posljednja borba (Gamrot) bila previše blizu. Ova borba će biti apsolutna dominacija, to će biti. Ja imam plan i on to neće moći spriječiti. Tome se nadam - dodao je.

Očekuje nas uzbudljiv meč u lakoj kategoriji. Bit će zanimljivo vidjeti i kakav će se Oliveira vratiti nakon poraza protiv Islama Mahačeva (Makhachev) i gubitka titule prvaka ove kategorije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.