UFC

Kovington nahvalio Mekgregora: On je kreator historije, sve nam je omogućio

Kolbi Kovington, izazivač za titulu šampiona velter kategorije, želio se zahvaliti Mekgregoru za sve učinjeno u svijetu profesionalnog MMA

Kovington: Propisno nahvalio Mekgregora. AP

N. H.

31.5.2023

Kolbi Kovington (Colby Covington) nije imao meč u UFC-u od marta 2022. godine i pobjede nad Horheom Masvidalom (Jorge), a sada je sljedeći protivnik za Leona Edvardsa (Edwards).

Bilo je puno prigovora na takvu odluku UFC-a jer vjervoatno postoje borci koji su to zaslužili više od američkog borca, no Kolbi je sljedeći uprkos svim kritikama.

Datum i lokacija nisu službeno objavljene, ali se zna da se radi o borbi Kovingtona i Edvardsa. Izgleda da je Kolbi već razradio cijeli scenario u glavi jer je rekao kako prvo želi oduzeti pojas „Rokiju“, a zatim ga braniti protiv Konora Mekgregora (Conor McGregor). 

- On je odličan borac i kreator historije. On je već toliko puta ispisao historiju. Kad je nokautirao Alda za 13 sekundi, to je bila jedna od najboljih stvari koja se dogodila UFC-u. Stvari koje je učinio za ovaj sport su nešto za šta niko drugi nije sposoban – rekao je Kolbi za MSCS Media Podcast, pa dodao:

- Konor je ultimativni „šoumen“ i ultimativni biznismen. Obožavam sve što je Konor učinio. Nadam se da ćemo jednom ukrsititi rukavice i da ću se boriti s njim nakon što uzmem titulu od Leona „Edvardscissorhandsa“ u Londonu. 

To bi mogla biti moja naredna borba. Nemam ništa nego poštovanje i divljenje za Konora i za sve što je učinio za sport. Učinio je sve mogućim za druge borce – dodao je.

Kolbi je u posljednje tri godine slabo aktivan u kavezu. U 2020., 2021. i 2022. godini nastupio je po jednom, a čak dva puta je imao priliku da se bori za titulu. Da li će napokon postati šampion, trebali bismo saznati ove godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.