UFC

Beneil Dariuš pred meč karijere: Rekli su mi ako pobijedim, naredna borba će biti za titulu

Beneil Dariuš je kazao kako su mu iz promocije obećali da će biti izazivač Islamu Mahačevu ako pobijedi Oliveiru

Dariuš: Vjeruje UFC-u. Screenshot/Twitter

N. H.

8.6.2023

U UFC-ovoj lakoj kategoriji se događa mnogo toga. Uprkos borbama velikih imena na horizontu, čini se da promocija ima plan.

Vjeruje UFC-u

Prema Beneilu Dariušu (Dariush), čelnici UFC-a obećali su mu da će biti izazivač Islamu Mahačevu (Makhachev) ako pobijedi bivšeg prvaka Čarlsa Oliveiru (Charles) ovog vikenda na događaju UFC 289.

- To je tačno, razgovarao sam s Hanterom Kembelom (Hunter Campbell) kad su ponovo ugovorili ovu borbu i to je ono što su rekli, da ću biti kandidat broj jedan ako pobijedim – kazao je Dariuš.

Borba s Mahačevom 

UFC nema savršenu evidenciju ispunjavnaja obećanja, ali je Dariuš uvjeren da će se u oktobru boriti s Mahačevom za titulu prvaka UFC kategorije s obzirom na prethodne razgovore.

- Vrlo su iskreni prema meni. Nazvao sam ih i kada razgovaramo, vrlo je jasno što žele od mene. Ne igramo igrice. Dakle, ovo je prvi put da su rekli, „Da, ti si izazivač broj jedan ako dobiješ ovu borbu.“. Tako da im jednostavno vjerujem na riječ. Ostalo ću smisliti kasnije, ali sada je plan pobijediti Čarlsa i ako oni kažu nešto drugačije, onda ćemo to riješiti – rekao je Dariuš.

Dariuš je neporažen u posljednjih osam UFC mečeva, a taj niz traje već pet godina. Niz uključuje imena poput Tonija Fergusona (Tony), Mateuša Gamrota (Mateusz) i Drua Dobera (Drew). Pobjeda protiv Oliveire bi mu zasigurno osigurala borbu protiv prvaka lake kategorije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.