KOŠARKA

Sarajlija Penava izlazi na ovogodišnji draft NBA lige

Avaz Sport

23.4.2018

Ajdin Penava, momak koji se bez mnogo pompe prije tri godine otisnuo u Sjedinjene Američke Države, završio je ovu sezonu kao najbolji bloker čuvene univerzitetske NCAA lige.

Dvadesetjednogodišnji Sarajlija napravio je taj podvig u konkurenciji nekoliko hiljada igrača, među kojima se sigurno kriju i budući asovi profesionalne NBA lige, najjače u svijetu!

Nakon sezone za pamćenje u dresu Maršala, Penava je odlučio da se prijavi na ovogodišnji NBA draft, što su potvrdili njegovi roditelji pismom koje su uputili treneru Maršala Danu D'Antoniju.

- Želimo da zahvalimo za sve što ste uradili za Ajdina tokom protekle tri godine te zbog ukazane prilike da igra i studira na Univerzitetu Maršal. Cijenimo sve što ste uradili za njega i iskustvo će mu biti veoma korisno. Njegov san je da kreira NBA karijeru i nastavit ćemo s tim - poručili su Amela i Semir, roditelji Penave, te su dodali:

- Nadamo se da ćete pratiti Ajdina i tokom njegovih izazova u NBA. U dogovoru s nama, potpisao je ugovor s agentom Radetom Filipovićem i pristupit će NBA draftu ove godine – napisali su Penavini roditelji.

Inače, poznati agent Rade Filipović sarađuje s nekoliko vrhunskih košarkaša, među kojima su i Džoš Adams (Josh), košarkaš koji se povezuje s igranjem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te sjajni Slovenac Goran Dragič.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.