KOŠARKA

Boris Spasojević za "Avaz": Ja sam sportista, a Crnadak odlučuje o vizama

E. J.

10.8.2018

I dalje traje svađa na relaciji KS BiH i MVP BiH u vezi s neizdavanjem viza kadetima Kosova za nastup na EP koje se održava u Sarajevu. 

Kao što je poznato ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ne želi odobriti vize za selekciju Kosova.

Ukoliko takav njegov stav ostane na snazi, Kosovo neće moći nastupi na EP, a FIBA je najavila da će u tom slučaju kazniti naš savez.

Povodom najnovijeg saopćenja ministarstva vanjskih poslova u kojem se navodi da se članovi Upravnog odbora KSBIH iz RS protive učešću Kosova na EP-u, a što je očito razlog zbog kojeg Crnadak ne želi potpisati odobrenje za vize, kontaktirali smo i člana Upravnog odbora KS BiH iz RS Borisa Spasojevića.

- Košarkaški savez BiH kao i KSRS jesu sportske organizacije i mi sa izdavanjem viza i sličnim stvarima nemamo nikakve veze. Naše je bilo da kao Upravni odbor KS BiH podržimo kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva, koje nam je FIBA dodijelila. O tome ko će učestvovati na prvenstvu odlučila je FIBA, a ministarstvo je tu da odluči kome će ili neće dati vizu. Svako treba da radi svoj dio posla, s toga naglašavam mi svi u savezu smo sportisti i mi sa ovim problemom nemamo nikakve veze niti možemo utjecati. Postoje institucije koje to trebaju da riješe - kazao je Spasojević i dodao da je to isključiva odgovornost ministra Crnatka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.