KOŠARKA

Mensur Bajramović o odlasku iz reprezentacije: Bio sam primoran na ovu odluku

BiH u kvalifikacije bez Vujoševića i Bajramovića

Avaz Sport

31.8.2018

Nakon što je zbog novog klupskog angažmana odustao od vođenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u predstojećim kvalifikacijskim susretima za Svjetsko prvenstvo, oglasio se i Mensur Bajramović, koji je rekao da je bio "primoran donijeti ovu odluku".

Svjestan trenutka

- Potpuno svjestan osjetljivosti trenutka, bio sam primoran donijeti ovu po mene veoma tešku odluku. Klub u Hong Kongu za koji sam potpisao je insitirao na hitnom dolasku. Na moju zamolbu da se pomjeri dolazak za 15-20 dana, zbog obaveza prema reprezentaciji, nisam naišao na razumijevanje.

Moram se priključiti već u ponedjeljak u rad sa timom. Dugo sam bio u reprezentaciji, na različitim pozicijama, i osjećam veliku moralnu odgovornost prema bilo kojem poslu u reprezentaciji. Zbog toga je ova odluka bila teža. Međutim, osim moralne obaveze prema reprezentaciji postoji i obaveza, prije svega, prema vlastitoj porodici, a zbog koje čovjek i donosi ovako teške odluke - kaže Bajramović, koji je trebao voditi "Zmajeve" u odsustvu selektora Duška Vujoševića. 

Dodaje da je na poziv selektora Vujoševića bio uključen u stručni štab te da je sa velikim entuzijazmom i odgovornošću radio posao asistenta, bez obzira na visinu materijalne naknade. 

Odnos prema sportu

- Zbog ukupnog odnosa prema sportu u državi, pa i košarci, jasno je da Savez nije u stanju stvoriti takvu ugovornu obavezu i vezati ljude na kontinuirani obavezan rad te je zbog toga jasno da se, nažalost, mogu očekivati i ovakvi potezi. 

Siguran sam da će Košarkaški savez, bez obzira na delikatnost trenutka pronaći najbolje rješenje i dodatno se mobilizirati da se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo odigramo na najbolji mogući način. Ne smijemo zaboraviti da smo došli u ovu poziciju iz pretkvalifikacije, a smatram da je i moj skromni doprinos bio dio toga - rekao je Bajramović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.